Träff med infrastrukturministern igår & vi får hoppas att vi inte blir bortspelad

Igår fick vi möjligheten att träffa både Vägverket och infrastrukturminister Åsa Torstensson. Vi fick presentera vårt förslag till hur vi ska få igång vägsystemet i Umeå och därmed lösa problemen med luftkvaliteten. Jag hoppas verkligen att det upplägg vi gör ska falla i stadsmaktens smak.

När det gäller vägprojektet så träffades den första överenskommelsen redan 1993 när vi skulle bygga Kolbäcksbron. Alla vet hur besviken jag var på de mina när vi inte kom fram när pengarna fanns i planen. Ska Umeå fortsätta att utvecklas behövs vägarna och jag har en stor misstanke om att vi spelades bort i de förhandlingar som förde med Miljöpartiet och Vänsterpartiet som inte inser att om en stad växer så behövs nya vägar.

* The Toyota Way
Igår har vi dessutom haft stämmor och information om olika styr- och ledningsfilosofier. De som jag tyckte bäst om var "The Toyota Way" och det som jag delar till hundra procent är – respekt. Ska vi fara någonstans eller ha ett möte kl. 10 då är det de som gäller punkt slut. Etiken om tider håller på att bli ett problem när ingen respekterar dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.