Hjärnsläpp av EU m.m.

Imorse var det avfärd kl. 06. 00 för att åka till Vilhelmina för distriktskongress. Väglaget var inte det bästa med oplogade och spåriga vägar, samt att jag måste köra hem ikväll då jag imorgon ska åka bl.a. till Gent och lite andra platser för att titta på logistikcentra.

En distriktskongress känns inte lika politisk under en högerregering för de kommer inte att lyssna ett enda dugg på de idéer vi har om hur samhället ska se ut och om välfärdspolitik. Regionfrågan ska vi dock samtala om.

* Biobränslen
Den genomgående nyheten på väg upp i bilen och som vi fick höra en gång i timmen var att vissa biobränslen kan vara en större fara för miljön än de fossila bränslena. Orsaken är att man gödslar med kväve och då frigörs lustgaser som är ett större miljöhot. Jag har påtalat detta många gånger om att vi måste göra rätt inför framtiden så vi inte luras in i nya stuprör.

Jag tror på elen och att det kommer att utvecklas bra hybridbilar som har batteri och en motor som laddar. Man måste utveckla laddmetoder och batterier så att två hål i väggen blir en verklighet, samt ett system där man lätt byter batterier bör tillhöra systemet. Tillverkningen av el via fusionskraft är framtiden och under en övergångstid kärnkraft. Vindkraften har också sin givna roll i elförsörjningen.

* Hjärnsläpp EU
EU ska ge stöd till socker i fruktyoghurt för att få barnen i skolan och dagis att äta yoghurten. Vi ska alltså subventionera ohälsosamma produkter som kan ge skador och fetma hos barnen, 7 % socker ska tillåtas. De som sysslar med hälsa vet att detta är fullständigt olämpligt. Varför accepterade den svenska regeringen detta och höll tyst i diskussionerna för det är skandal att subventionera ohälsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.