Dödsstraff i USA & kommunismens förtryck

Många länder har fortfarande kvar dödsstraffet för grövre brott. I debatten förs kritik mot att vissa länder kränker de mänskliga rättigheterna just för att de har dödsstraff medan kritiken mot USA och att de har dödsstraff är liten. I USA, som kallar sig världens största demokrati, använder man dessutom ett gift som är förbjudet att använda vid avlivning av djur på grund av att medlet ger oerhörda smärtor. Där kan man tala om att kränka de mänskliga rättigheterna. Djuren är mer värda än människorna som ska straffas. Oavsett var i världen man har dödsstraff så ska vi protestera mot detta. Bojkott är inte alltid den bästa läsningen men i vilket fall som helst bör Sverige alltid protestera mot länder med dödsstraff.

* Kommunismens förtryck
Det kan väl inte ha undgått någon att där kommunismen styrt har också förtryck ingått som ett led i att kuva människor. Jag tror inte det finns något kommuniststyre där inte den metoden har använts. Alla gamla sovjetstater, i Kina och Kuba vet vi att det har varit så och ändå finns det människor som fortfarande sympatiserar med kommunistiska ideal. För mig är det fullkomligt obegripligt. De gör som nazisterna beträffande judeutrotningen, förnekar att det skett. En del kommunister gömmer sig bakom ordet vänsterpolitik och en del har andra partinamn men det är olika grenar av den grymma kommunismen. Under Kommuninvest årsstämma fick vi höra en kvinnlig företagare som fick lämna Polen i slutet på 60-talet och hur kommunisterna drev antisemitistiska strömmingar och förföljde de polska judarna. Man bör syna kommunismen oavsett hur och var den dyker upp.

* Högeralliansens utrensningar
Bo Bylund, chef för Arbetsförmedlingen, har fått kicken och sätts på en stol utan arbetsuppgifter. Littorin säger samtidigt att han har förtroende för honom och tala om falskspeleri. Det är illa om man byter chefer för att de har en politisk hemvist. Chefer ska tillsättas efter kompetens och inte politisk tillhörighet. Inför valet skulle högern dessutom utannonsera tjänsterna och så har det inte blivit men det är väl svårt att i annonser säga att chefen ska ha en borgerlig värdering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.