Trafik i Europa och euron

I Europas städer finns det verkligen trafikproblem och på vissa tider är det fruktansvärda köer, vilket kanske är naturligt då det är tätt mellan orterna, samt att det bor många människor på liten yta.

I Bryssel är det nästan hopplöst att ta sig fram via bil. Järnvägsnätet är väl utbyggt och det är tätt mellan tågen som går punktligt. Svårigheten är att kunna ta sig till och från järnvägsstationerna, en iakttagelse som jag fått från både Italien och Belgien. Man bygger också tätt och i närheten av flygplatser och järnvägar.

Reser man mellan europeiska länder kan man inte undgå att se att euron fungerar alldeles utmärkt och det underlättar den fria rörligheten. Man undrar när det ev. blir dags för Sverige med ett nytt ställningstagande.

* Motstånd i Umeå
I vår underbara stad finns det alltid ett litet motstånd mot att staden förändras och att det kommer nya idéer. Det leder till sämre tillväxt och att saker och ting drar ut på tiden, vilket innebär en risk att andra springer ifrån oss. Mentaliteten är märklig då man ser till att alla förändringar generellt sett gett en bättre stad och kommun att leva i.

Det finns de som tycker att Staden mellan broarna har dragit ut på tiden. En orsak är att tanken med ett badhus rann ut i sanden. Då försvann den dragaren till att göra en stor mötesplats på kajen. Nu gäller det först och främst att finna vad som är lämpligt på kajen.

Parkeringar under Rådhusesplanaden kommer att bli en tillgång för ökad handel och vill man så går det att göra likadant ovanpå p-huset. Trots detta och att man kommer att klara miljöproblemen finns det folk som är emot.

Vi har också invändningar mot alla tillkommande bostadsområden i centrala delar av staden trots att folk vill bo så och att det är bäst ur miljösynpunkt. Man kan säkert hitta hundratals exempel på motstånd mot förändringar trots att erfarenheterna visat på att Umeå blir en bättre och bättre stad att leva och bo i. Det ska vi fortsätta att kämpa för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.