Lysande…

…de orden brukade Vanheden säga när det framfördes bra idéer. Lysande tycker jag också man kan säga om den idé som finns om att bygga butiker under Rådhustorget i samband med att parkeringsgaraget ska byggas. Då knyter man ihop handeln mellan Tempohuset och Viktoriagallerian och dessutom såg det läckert ut.

Jag hoppas verkligen den som har idén prövar den fullt ut. Centrum skulle få en unik utformning och ge ett nyskapande samt binda samman områdena utan att man behöver gå ut på ett blåsigt och dragit torg större delen av året. Attraktioner ovanpå finns ju också möjligheter till. När parkeringshuset byggs skulle Rådhusesplanaden få en helt annan utformning för handeln och vara tillgänglig från P-huset. Luftkvaliteten är jag också säker på att det kan ordnas.

Du vore väl inte heller fel att gamla posten som länsförsäkringar äger kunde konverteras till handel eller andra besöksmål i bottenplan. En riktig snygg och fin exploatering på den tomt man delvis äger och som nyttjas till gatuparkering och som inte skapar ett vackert och fint centrum.

Jag tror det finns flera saker som skulle behöva förändras, se bara tomten mitt emot Sagagallerian. Ingen kan väl påstå att det är en tilltalande stadsmiljö. Vi ska göra en översyn av centrumplanen men vi måste våga vara nyskapande. Det företag som hade idén med butiker under rådhustorget var ett sådant. Taket på dessa butiker skulle göra torget uppvärmt hela året och plåtschabraket skulle troligen inte passa in i en ny centrummiljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.