Hetsig presskonferens & helt olika uppfattningar mellan vänster och höger gällande heltid som rättighet

Jag skrev igår i bloggen har vi inom kommunen målsättningen; heltid som rättighet och deltid som möjlighet. Över 1000 personer har deltid och ca 700 är nöjda med detta. Många har erbjudits heltid men tackat nej när man inte fick det på den arbetsplats man var.

Men om vi ska klara målet med heltider finns det ingen garanti att det blir på just den arbetsplatsen. Det behövs kulturella förändringar både bland arbetsgivare och anställda.

Igår togs beslutet att samma sak skulle gälla när vi upphandlar tjänster inom äldreomsorgen. Det blev helt olika uppfattningar mellan vänster och höger men till min stora förvåning står det inte ett enda ord om detta i dagens tidningar.

Båda tidningarna var representerade på presskonferensen som var hetsig för att säga det milt. När sånt händer brukar det komma rubriker. Nu kanske det beror på att de båda journalisterna var män och att deltidsfrågan bland dom inte är så stor.

Det framfördes farhågor från alliansen mot förslaget. Men det förändras inte då samma möjligheter finns hos de privata arbetsgivarna att de som vill ha deltider kan få det. Målet heltid en rättighet deltid en möjlighet är det som ska gälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.