Tro inte att folk är dumma Fredrik Reinfeldt

I går såg jag en intervju med statsminister Fredrik Reinfeldt med anledningen av de stora protesterna mot FRA lagen vilket gjorde mig förbannad, sur och ledsen. Anledningen till detta var att han står och säger rakt ut i TV att han vet att protesterna kommer sig av att folket inte vet vad lagen innehåller eller innebär.

Jag vet mycket väl vad lagen säger och vad den är tillför och jag tror de flesta andra som protesterat också vet. Jag känner många aktiva moderater som också har funderat över vad de nya moderaterna håller på med. Flera andra partier röstade emot förslaget och jag tror i stort sett en enig mediakår var emot, och jag tror att skälen till att man var emot inte berodde på okunskap.

Jag tycker det är magstarkt av en stadsminister påstå att kanske mer än halva befolkningen är dum eller åtminstone inte fattar varför de är emot ett förslag. Det får inte vara så i en demokrati att folk inte förstår när man inte delar statsministerns åsikt.

Ett sånt här förslag skulle aldrig ha gått igenom om det inte kommit från försvarsutskottet och får väl ses som ett litet plåster på såren till försvarsvännerna och militären att militären får kontrollera folk, nu när moderaterna slaktat sin heliga ko att satsa mer på försvaret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.