Märkliga media. Regeringen inför utanförskap. Noll i tillväxt

Märkliga media.
Idag ska jag ge två bilder hur märkliga media är och egentligen skulle det intressanta vara att kunna spela upp en hel intervju så ni fick höra vad som sägs och vad som sänds eller skrivs.
Börjar med VK:s intervju angående Rolf Thomassons flytt till Malta. För det första är det två år sedan han gick i pension och vad ska jag som kommunalråd ha för åsikt om vart folk flyttar. Vi lever inte i ett gammalt kommunistland och folk får flytta dit man vill, Eu skulle underlätta den fria rörligheten.
Den andra frågan är varför det är intressant vart en pensionär flyttar och varför, det är dock fler som flyttar in till Umeå än ut, varför?

Tv4 gjorde en telefonintervju om varför vi inte hade dykare anställd i brandförsvaret och här tycker jag att redaktionen och reportern redan i förväg bestämt sig för att dykare i brandförsvaret var den absolut viktigaste insatsen att göra. Jag kommer inte ens ihåg att brandförsvaret under mina 20 år framfört dessa önskemål utan ytterligare en station har ansetts som viktigaste åtgärden.
Vi har inte många gånger per år det behövs dykare och de får hyras in. Visst är det hemskt när folk drunknar men skulle dykare rädda liv? Ni fick ju höra ett kort klipp av samtalet och jag menar att om vi ska satsa mer på att rädda liv så är det helt säkert rökningen som ska bekämpas. Döden i lungcancer har ju gått om döden i bröstcancer och vi vet att lungcancer kommer bland annat av rökningen så ur livräddningsinsats är rökbekämpningen viktigare och förhållandet drunkning lungcancer är säkert 1 på 1000.

Regeringen inför utanförskap
Om ett och ett halvt har 60 000 av dem som är sjukskrivna idag inte rätt till sjukförsäkring och enligt en ny prognos kommer 20 000 av dem att få lämna sjukförsäkringen vilket är dubbelt så många som man räknat med. De kommer att tvingas bli socialbidragstagare och kommunerna får stå kostnaden för att regeringen skulle ha råd att sänka skatterna för de rikaste. Regeringen skulle minska utanförskapet men det här ökar det. Regeringens politik slår igenom undan för undan

0 tillväxt
Under andra kvartalet var det ingen tillväxt i vårt land och på helår räknar man med 0,7 %. Det här kommer att slå hårt på många sätt och kommunerna kommer att få mindre skatteintäkter än beräknat. Arbetslösheten kommer också att öka samtidigt som räntor och inflation ökar. Jag har tagit upp detta i bloggen tidigare och regeringen gör ingenting för den ekonomiska politiken. Nu har till och med företagarna vaknat till och ser vad som händer med alliansregeringens politik. Nu börjar regeringens politik slå igenom fullt ut och utanförskapet ökar med ökad arbetslöshet och förändringar i sjukförsäkringen.

En tung lördagsförmiddag
Idag ska vi på en begravning av vår gode vän Ann-Marie Andersson som avled i cancer för ett par veckor sedan. Att gå på begravning är en mycket jobbig tillställning det ska erkännas men för oss är det en självklarhet att delta i sorgen och ta ett sista farväl. Det märkliga är att tre av hennes yngre systrar också har dött av samma orsak nämligen cancer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.