Argumentera mot sverigedemokraternas politik, Noliamässan, utanförskapet och städning

Idag eller redan nu på morgonen bär det av upp till Piteå och ett besök på Noliamässan i samband med ett ägarmöte i Norrbottniabanan. Umeå och Piteå kommuner äger mässbolaget tillsammans och mässan är en av de största mässorna och brukar vara väl värda ett besök. Jag tycker stora mässan har utvecklats de senaste åren inte minst i Umeå och det blir intressant att se hur det ser ut i Piteå.

Sedan vi gjorde om mässbolaget så finns betalas inga underskottstäckningar till bolaget och dem som fanns tidigare var till att täcka fastighetsunderskotten för hyrorna för den övriga tiden har haft svårt att täcka de kostnaderna som det är för lokaler som mest används för idrottsändamål. de partier som ibland tycker att kommuner inte ska äga bolag har däremot aldrig agerat mot en utförsäljning av Nolia som en gång i tiden övertogs då det privata alternativet inte höll.

Argumentera mot Sverigedemokraternas politik
Igår höll detta främlingsfientliga parti ett torgmöte här i Umeå för att locka till sig medlemmar och sympatisörer. Vi har kunnat hålla dem utanför de politiska församlingarna hitintills och har den målsättningen även inför framtiden.

Tyvärr var det vad som i media kallas vänsteraktivister som störde deras möte ordentligt på många olika sätt så de hade svårt med mötets genomförande. Att agera på sånt sätt och sabotera möten ger bara reklam till dessa främlingsfientliga grupper och är ett ingrepp i demokratin och demonstrationsfriheten.

Det kan inte vara annat än kommunistiska element som beter sig på detta sätt för att skapa kaos. Missnöjes och främlingsfientliga partier ska mötas med argument och jag har så svårt att tro att de skulle få så många röster om deras politik avslöjas och de inte fick stå emotsagda med sina inövade fraser. Det bästa sättet är att tala om vad deras politik står för då de inte gör detta själva Vi skulle inte sätta oss och göra upp med Sverigedemokraterna om de kom in i de beslutade församlingarna och här hoppas jag på bred politisk samsyn om att dessa krafter inte ska ges ett politiskt inflytande.

Utanförskapet ökar
De senaste månaderna har utanförskapet ökat och fler och fler står utanför den ordinarie arbetsmarknaden, en ökning med 12 000 personer på någon månad. Effekterna av högeralliansens politik börjar efter två år få genomslag. Göran Persson gjorde misstaget inför valet och pratade om jobben och sa att de kommer vilket de gjorde men det var inte tillräckligt klart för väljarna.

Städa efter dig!
Det har skrivits en hel del om nedskräpningen i Umeå och visst är det illa men den fundering vi bör ha är varför människorna inte tar sitt ansvar. Jag tycker att dom som skräpar ner borde bötfällas för det är olagligt. Hur kan man bara lämna allt efter sig? Nu ser det inte bara skräpigt ut i städerna utan åk ut på landet så får du se hur det ser ut. Det är massor med gamla bilar och annat skräp runt många fastigheter och där får man verkligen fundera över varför folk vill ha så skräpigt på sin egen tomt.

Golf en krisbranch
Har en känsla av att många golfbanor har en mycket besvärlig ekonomisk situation och på en del ställen har till och med kommunerna varit med och tagit ansvar. Jag är helt övertygad om att det finns en överetablering av golfbanor i Västerbotten och att några kommer säkert att gå i konkurs för jag har svårt att tro att medlemmarna vill öppna plånboken ytterligare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.