OS, V75 och kriget i Georgien

OS i Kina
Så har OS i Beijing och Kina kommit igång på allvar och just nu leder Sverige i fotbollen för damer mot Argentina även om jag personligen har svårt att tro på stora framgångar.
Invigningen i går var en fantastisk tillställning på alla möjliga sätt. Frågan jag ställer mig är hur och vilka länder förutom stormakter som har möjlighet att anordna sådana mastodontarrangemang i framtiden. Kanske är det dags att dela upp spelen så att inte alla idrotter ska hålla på samtidigt för det behövs ganska mycken kapacitet för att klara logi.
Däremot är det faktiskt en skandal att inge av deltagarna i den svenska truppen kunde bära fanan under invigningen. Det är inte Olsson jag är emot som fanbärare bara att jag tycker det ska vara en deltagare som ska starta som tar på sig den hedervärda uppgiften

V75 finaler
Idag får man växla TV kanaler för att jag ska självklart följa travet och V75. Idag ser det lite svårt ut och lite besvärligt att hitta rätt spik. Jag är lite lur på att Triton Sund och Örjan Kihlström kommer att vinna sista avdelningen men vem som blir den andra spiken måste jag fundera mer på och valet är nr 3 i första loppet eller nr 7 i 4,e avdelningen och båda körs av Erik Adielsson och han vinner ett lopp idag.

Sluta kriga omedelbart
Det är snart full krig mellan Ryssland och Georgien på grund av de oroligheter som varit i Sydossetien som är en utbrytarrepublik i landet. Det är så och oroligheter i många länder efter att de blev egna i samband med att kommunismen äntligen föll ihop i Sovjet. Nu går Ryssarna på som under den gala kommunisttiden och ska väl sägas hjälpa utbrytarrepubliken . Många människor har redan fallit offer för kriget och nu måste FN men även EU försöka få tillstånd eldupphör och få igång samtal om en fredlig lösning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.