Öppenhet. Sverigedemokraterna och OS i Kina

Öppenhet i det offentliga.
Inom den offentliga sektorn råder stor öppenhet och ska råda och brev och handlingar är i de flesta fall offentliga och ska finnas i diarier. Brev till mig hamnar hos min sekreterare som tar hand om dem och lägger de där de ska vara och då finns de att läsa. Vad som ska vara helt tillgängligt är då självklart diariet.

Det innebär också att brev till våra lekmannarevisorer ska föras diarer över som alla andra brev och då framkommer det vilken som skickat och skrivit brevet. Är det rapporter tex. internt för revisorernas granskningar som är under arbete då är innehållet ännu så länge inte allmänna handlingar.

Brev skriva av privatpersoner till någon om det rör kommunen eller till kommunen är alltid allmänna handlingar. Ibland har jag själv frågat mig om alla som skriver skulle ha skrivit som man gör om man visste att det är allmänna handlingar. När det gäller brev till revisorerna har det prövats i högre instans och jag tror det var i Luleå och det fastställde bara det som är givet att det är allmänna handlingar.

Sverigedemokraterna
Det partiet är ett rasistiskt och främlingsfientligt parti det framgår om man studerar innehållet i deras agerande. Efter valet hade man 14 stolar i beslutande fullmäktigeförsamlingar tomma då man inte hade kandidater men trots detta fick röster. Idag har antalet runt om i landet stigit till 39 tomma platser, och visst önskar man att de inte får folk som vill engagera sig i ett parti med så mörka krafter.

Runt om i landet så har man på de flesta platser träffat blocköverskridande samarbete för att inte ge dem inflytande vilket för mig skulle vara en självklarhet för ett sånt parti ska inte göras rumsrena för det är dom inte. Göran Hägglunds agerande om att han eventuellt är beredd att samarbeta med Sverigedemokraterna ger dock frågetecken om vilken väg KD väljer. Vi borde få ett klart och entydigt svar från KD om man är beredd att samarbeta med Sverigedemokraterna

OS i Kina
OS rullar på och vi fick vår första medalj men medaljregnet som media trott funnits kommer säkert att utebli. Joline Höstman hade lite otur och bommade i en vändning och var endast fem hundradelar från en finalplats. Världsrekordslakten fortsätter och USA slaktade verkligen det världsrekord man slog i går i herrarnas lagkapp och Sveriges tid var också bättre än det tidigare världsrekordet och som grädde på moset satte Australiens startman nytt världsrekord på startsträckan. Det är klart att utrustning och bassängerna blir bättre men snart är det bara i simningen som det blir flera rekord vid stora tävlingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.