Homos agerande och USA-valet

* Homo på nya villospår
Homo stämde Umeå kommun för diskriminering trots att kommunen var positiv till en adoption. Det var en ledamot som motsatte sig adoptionen och reserverade sig därför mot beslutet. Kommunallagen säger dock att ledamöter har rätt att ha vilken uppfattning man vill och att man kan reservera sig mot beslut.

Nu är Homo på gång igen och denna gång ger de sig på landstinget. De vill att det ska vara lättare att få provrörsbefruktning för homosexuella par. När det gäller heterosexuella par bekostar landstinget konstgjord befruktning om det beror på sjukdom. Finner man ingen sjukdom som förklarar barnlösheten får man försöka själv i två till tre år innan man bekostar befruktningen.

För homosexuella som inte lider av sjukdom har man valt en liten annan lösning för att avgöra om man inte lider av sjukdom. Istället för att vänta i tre år får man bekosta tre inseminationsbehandlingar själva.

Frågan är om Homos sätt att förfara i dessa frågor gynnar homosexuella par eller om det snarare framstår som ett agerande från Homos sida för att övertyga om att myndigheten behövs.

* USA valet
Valet i USA är en märklig variant av demokrati. Först har man kampanjer för att få ihop pengar för att kunna kämpa om makten inom partierna. Sedan har man kampanjer när det gäller kampen mellan demokrater mot republikaner.

Det som nu är på tapeten inför valet är inte att man saknar sjukförsäkringar för 47 miljoner personer utan att vicepresidentkandidatens dotter är gravid. Ja, tala om stor valfråga. Men det är väl inte så konstigt att det finns 17-åringar som kan bli gravid. Det är heller inte så förvånade att hennes dotter vill föda barnet då man är emot aborter.

Det som istället borde diskuteras är vicepresidentkandidatens mycket konservativa inställning när det gäller abortfrågan men istället fokuserar media enbart på att dottern är gravid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.