Jag håller med Göran Persson, Bengt Westerberg, Företagarna och på och med UIK

Idag ska jag till Stockholm och berätta varför vi i Umeå har valt att bilda en pensionsstiftelse och sätta av pengar till detta. När jag kommer hem blir det invigning av ljusfestivalen så jag missar UIK-Arsenal, tyvärr.

*Efter gårdagen är jag glad över att Göran Persson delar min uppfattning att det är mycket olyckligt att binda upp sig före valet med vänstern och miljöpartiet kanske förutom i några frågor. Partier ska gå till val med den politik partierna vill föra annars dödas ju partierna. Ni som läst min blogg vet detta sedan länge. Däremot gjorde han en del uppgörelser själv med dessa partier som var dåliga för partiet

*Efter gårdagen blev jag glad att Bent Westerberg till stora delar har samma uppfattning och att han såg samma risk som jag har gjort i bloggen att vi är på väg mot ett tvåpartisystem om man gör upp allt i förväg. Kritiken är främst mot den borgliga sidan där man redan döpt det nya partiet till alliansen.

*Jag håller med företagarna och Torbjörn Halvardsson att det är mycket dystert på arbetsmarknaden och framtidstron är dålig. Han har helt rätt att den bästa åtgärden för företagen och de som varslas eller erbjuds förtidspension skulle vara utbildning med statligt stöd. Då är man rustad när konjunkturen vänder. Sist det var så dystert var i början på 90 talet och även då hade vi en borglig regering, vilket bevisar att det finns samband.

*Jag håller på UIK i kvällens match men får inte se den då jag lovat inviga ljusfestivalen. Visste inte det skulle bli match. Jag håller med UIK att det är fel att lägga en Uefa cupfinal på neutral plan långt borta från hemmapubliken. Fansen ska få se sitt lag på hemmaplan, det ger stora pengar som UEFA aldrig kommer att kompensera och det ger intresse.
På kvällens matchtröja vill jag se att Marta stannar. Ingen är ett så stort affischnamn för damfotboll som hon.

* Trevligt att folkpartiet och Britt-Marie Lövgren äntligen ställt upp på att det behövs en evenemangsarena och ett eventbolag i Umeå. Det har vi och moderaterna sagt ganska länge, och dessutom är det kanske inte oväntat att det blev en nyhet i liberalernas tidning VK som om folkpartiet är drivande i frågan. Ni är hjärtligt välkommen med på vagnen folkpartiet.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Du säger att VK rapporterade om folkpartiets inslag i debatten om evenemangsarena bara för att ledarsidan är liberal. Hur förklarar du då att SVT hade med det i gårdagens sena sändning? Är SVT också styrt av de hemska folkpartisterna. Här har du ju världens kioskvältare. Du bör nog tipsa er tidning VF om detta.

    Apropå evenemangsarnena. Du har rätt i att ni sossar talat om det men med så mycket annat, exempelvis Staden mellan broarna, innebandyhall, badhus, gästhamn etc, så stannar det vid prat. Det är sossarna dock riktigt duktiga på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.