Finns inga pengar till skattesänkningar idag

Skattesänkningar finns inga pengar till

I dagens blogg tog upp och kommenterade de borgligas förslag om att det fanns ett utrymme för sänkt skatt i Umeå.
Då skrev jag om prognoser som senare idag har blivit gamla. I vår budget hade vi dessutom en högre skatteprognos där vi tappat pengar.

Anders Borg son är finansminister har idag sagt att tillväxten faller till mellan plus 0,1 % till minus 1,2 %. 10 tror han på lite uppgång som ändå är mycket lägre än i höstbudgeten då man sa1,5 i år och 1,3 nästa år.
Trots detta så vidtar man inga åtgärder. Borg har insett att arbetslösheten ökar och kommer att hamna mellan 7 och 8 % för nästa år och mellan 7,7 och 9,2 år 2010.

Det här innebär att skatteintäkterna kommer att minska kraftigt och att utrymmet för skattesänkningar inte finns och alla tror dessutom att energipriserna går ner vilket gör att intäkterna från vattenkraften minskar. Ring Anders Borg Anders Ågren så du får vet hur ekonomin utvecklas.
Ska skatten sänkas går det ut över välfärden och neddragningar

2 kommentarer

  1. Kan räkna!

    Har inte herr Holmlund läst budgetproppen som ska beslutas om i veckan. I den kommer reformer på 32 miljarder att sjösättas fr o m den 1/1, 2009.

    Att påstå att inga åtgärder vidtas från regeringen är ju direkt skamligt. Åtskilliga statliga miljoner ska ju plöjas ned i vägpaketet för Umeå redan nästa år. Det är ju något som ni sossar aldrig fick till stånd.

    Skäms på dig Holmlund.

  2. Dennis Larsson

    Anledningen att det inte fanns tillräckligt med pengar under 90-talet, var bland annat den vanskötsen av Sveriges ekonomi som borgarna ansvarade för när man precis som nu sänker skatten för de rikaste i samhället.

    Lennart har rätt, det vore riskabelt att sänka skatten nu när vi åter igen har en borgerlig regering som kraftigt sänker skatten för de rikaste och minskar anslagen till kommuner och landsting. Det har än så länge gått bra tack vare Göran Perssons tidigare sannering efter borgarna.

    Sen kan man fundera på varför en del kommuner nu med borgerlig regering får låna till nödvändiga infrastruktursatsningar medans Stockholm och Skåne får allt betalt.

    Borde inte borgarna nu när det fortfarande finns pengar i statskassan bygga en järnväg till Haparanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.