Inga pålagor för småbarnsföräldrar. Skattesänkningar ????? Helgens sport

*Inga nya pålagor på småbarnsföräldrar.
Under den gångna veckan så presenterades en utredning som sa att ett kärnkraftverk skulle tas ur drift om man införde varmvattenmätning. Då skulle det ske i hyreshus och ytterligare göra det ännu ofördelaktigt att bo i hyreshus. Skulle det sättas in individuell mätning så kostar det stora pengar att sätta in mätare i varje lägenhet och det får hyresgästerna betala.

Att det skulle slösas så mycket med varmvatten tror jag inte på. I flerfamiljshus bor det många småbarnsföräldrar och skulle de spara så mycket energi på mindre varmvatten går det självklart ut över hygienen och renligheten. Varmvatten används framförallt till disk och till tvätt och rengöring. Jag tror inte på att det skulle sparas så mycket energi.
Vi är inne i ett byte av elmätare som också kostar pengar men som gör liten nytta. Vi kommer att behöva mer energi i framtiden då elenergi kommer att bli ett drivmedel för fordonen

När det gäller energipolitiken får inte socialdemokraterna träffa någon uppgörelse med vänstern och miljöpartiet för framtiden. De är alldeles för flummiga och redan nu har många jobb försvunnit i den elintensiva industrin och det har vi inte råd med.

*Skattesänkningar
De borgliga partierna i Umeå återkommer i en debattartikel med sänkt skatt på grund av att elförsäljningen gett ett stort överskott detta år. Det är dessutom ett grundfel i deras tankar och det är att regeringens politik skulle ge bättre ekonomi.

Visst har man sänkt arbetsgivaravgiften men vi har inte sett ett enda dugg av de övriga effekterna av deras politik. Varslen har inte ännu börjat slå in men under nästa år kommer effekterna av regeringens jobbpolitik med massarbetslöshet och förändrad a-kassa och förändrad sjukförsäkring som övervältrar massor med kostnader på kommunerna.

Vi ska också se till att vi bygger bort luftproblemen i kommunen genom att vi går in med 250 miljoner för att bygga bort detta liksom att vi förskotterar en del.
Dessa kostnader finns inte med i beräkningarna när vi tittar in i framtiden men det ska självklart med och det ska även de kostnader som vi kommer att få om vi blir kulturhuvudstad 2014. Då ska det fram i runda tal 20 miljoner per för detta.
Vi ska också ha ett utrymme för att fortsätta växa och det kostar pengar men ger också förutsättningar längre fram.

Jag ser att för en högerledning i Umeå är skattesänkningar övergripande och den analys som de gör om ekonomin i framtiden är minst sagt britsfällig

*Helgens idrott.
I lördags blev Umeåtjejen Maria PH två i slalom i finska Levi och en mycket bra prestation av henne.
Under söndagen lyckades inte grabbarna riktigt lika bra och Byggmark missade lite för mycket för att komma på pallen, men det var ju många som låg riktigt bra till efter första åket så det finns hopp.

Björklöven förlorade stort och inte gav tränarbytet det nytändning som man hade hoppats på men vi får vänta och se. Jag tror inta att laget är så bra som många tycks tro men även där får vi vänta och se.

Nu har kylan kommit och jag såg att de som tillverkar snö i Nydala området är i full gång och snart har vi då längdspåren i full gång

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Du säger att du inte sett några effekter av regeringens jobbpolitik. Intressant med tanke på att Konjunkturinstitutet beräknat att runt 70 000 nya jobb som skapats gjort det pga alliansens åtgärder. Om sossarna suttit kvar vid makten hade alltså 70 000 fler svenskar varit arbetslösa. Vilken stolt jobbpolitik ni har!

    Angående energipolitiken noterar jag också att du uppmanar socialdemokraterna att inte göra någon uppgörelse med v och mp på detta område. Med tanke på att det är dessa partier ni vill sitta i regering med så tolkar jag det som att ni inte ska säga något före valet men att ni sedan ska tvingas komma överrens? (För det måste väl en regering göra?) Med andra ord som ni gjorde tidigare, dvs inte sa något före valet men sedan lade ner Barsebäck. Basindustrin, med hundratusentals anställda, bör alltså hålla i hatten om ni vinner valet 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.