Vad gjorde Wibe sist i Eu-parlamentet? Personalpolitik. Umeå växer. Media och Marta

Idag på förmiddagen har vi träffat facken inför de kommande löneförhandlingarna lokalt. Jag har nämnt det tidigare att jag är stolt över den modell vi infört där vi i kommunstyrelsens presidium träffar facken för att höra deras synpunkter på hur lönerna ska läggas ut och hur det fungerar i övrigt.
Personalen är den viktigaste delen i den kommunala verksamheten för att genomföra välfärdspolitiken och tar också därmed de mesta resurserna. Vi lyssnar och tar del av detta och nu kan jag konstatera att det hela tiden går åt rätt håll och är ganska bra med hur lönesamtal, utvecklingssamtal med mera sköts även om det finns saker att förbättra.
Inte helt oväntat så tycker dom flesta att deras yrkesgrupp är för lågt värderad, men man vill också öka lönespridningen som är en del i ett individuellt system.

Umeå blir fler.
Snart får vi de slutgiltiga siffrorna för befolkningstillväxten föregående år. Det har gått bra och vi kommer att öka med över 900 personer om allt stämmer. Nu är det viktigt att vi alla hjälps åt så att så många lägenheter och bostäder som möjligt kan skapas de kommande åren. Ansvaret ligger på os alla

Wibe vad har du gjort
Sören Wibe har lyckats få media att göra en stor sak över att han är den enda kandidaten från Norrland som står på valbar plats till EU-parlamentet. Ni som läser min blogg vet ju ändå vad jag sagt sedan inte mitt parti fick en Norrlänning på valbar plats.
Wibe har ju suttit i parlamentet tidigare och jag har länge funderat över vad han uträttade där och som han fick igenom. Nu företräder han ett annat parti och jag har fortfarande inte hittat något som de kan ta åt sig äran av och lyckats få igenom i parlamentet.
Det är viktigt att skicka folk till Bryssel som kan ta tillvara våra synpunkter från Norrland och det har inte gjorts där utan i förhandlingar inför varje ny strukturfondsperiod.

Media och Marta
Idag delar jag den syn som våra tidningar har när det gäller Marta affären, som VK,s Kranier säger inte en dag för tidigt att man sa stopp. Jag återkommer till hur agenterna beter sig, procentare som de är utan hänsyn till idrottarna. Marta ska inte heller rosas för sitt beteende i denna affär för visst är det ändå hon som bestämmer vart hon ska spela. Jag saknar henne på plan i framtiden men det här behöver inte vara någon katastrof för UIK, däremot att hon inte offentligt tackar både publik som stöttat henne liksom alla ledare som hjälpt fram henne är dålig stil, och stämmer det att hon sedan länge sålt sina ägodelar i bostaden här så skulle hon sagt till att hon flyttar

3 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Hej Lennart!
    Kan Du förklara vad Margot Wallström (s) gjort eftersom vi skattebetalare skall punga ut med 5 miljoner i avgångsvederlag plus 1,2 miljoner per år utöver den redan höga EU-avgiften?

  2. Åsa Sundh, Junilistan

    Holmlund insinuerar att Wibe lyckats få media att göra en stor sak av att Wibe är enda kandidaten från Norrland på valbar plats till EU-parlamentet. Trams. Det är möjligt att Holmlund och socialdemokraterna försöker styra media. Vi i Junilistan gör det då inte. Dessutom tror vi att media själva vet bäst hur de ska jobba. (JL har f ö inte antagit någon EU-lista ännu).
    När det gäller Wibes insatser i EU är Holmlund häpnadsväckande opåläst och okunnig. Wibe satt i EU-parlamentet 1995-1999 för socialdemokraterna, Holmlunds eget parti! Enligt flera offentligt redovisade undersökningar var Wibe den mest aktive parlamentarikern av samtliga svenska EU-parlamentariker. Han var bl a delegationsordförande, höll flest tal och ställde flest frågor. Hur kan Holmlund vara så okunnig? Slutsatsen blir att om Holmlund inte ens vet vad hans dåvarande partikollegor uträttade i parlamentet har han nog ännu mindre kunskap om vad andra partiers parlamentariker gjort eller inte gjort i EU. Junilistan, det tredje största svenska EU-partiet, gläder sig oerhört åt att representeras av en så kompetent partiordförande och företrädare som Wibe.
    Betr vad som görs för Norrland i EU-sammanhang bör nämnas att t ex storleken av stöd inte bestäms av EU utan i förhandlingar mellan regeringarna. Eftersom Holmlunds partikamrater regerat större delen av Sveriges medlemstid i EU får han väl anklaga dem för att inte ha gjort en bättre insats för Norrland.
    Avslutningsvis kan jag konstatera att Holmlund gillar att föra samtal med facken. Varför lyssnade hans partikamrater i riksdagen då inte bättre på facken inför omröstningen om Lissabonfördraget? Varför antog socialdemokraterna Lissabonfördraget utan några som helst krav på garantier för arbetsrätten? Följden blir nu att svensk arbetsrätt måste vika för EG-rätten.
    För att Holmlund inför EU-valet i juni ska få litet bättre grepp om vad som händer i parlamentet förslår jag att han går in på http://www.junilistan.se Där finns gott om kompetensutvecklande material.

  3. Lars Petter Björkman

    Marta har gett både UIK och Umeborna mångfalt mycket mer än man kan begära. Hon har visat det på planen och kan inte behöva göra något mer än det. Du har haft världens bästa damfotbollspelare att titta på, var tacksam!

    Bemöda dig inte om att prata om agenternas rätt att ta betalt för sitt jobb. Menar du att de ska jobba gratis eller? Det finns alltid en billigare agent att välja men det är kanske inte alltid det smartaste om man vill få upp sin lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.