Det är fel att tvinga äldre att göra sig av med sitt husdjur

Ta inte djuren från de gamla. I dagens Aftonbladet står det att läsa att Edith 84 tvingas sälja sin katt då personalen på boendet är allergisk mot pälsdjur. I artikeln står det att läsa att hon flyttat in i en etta på äldreboendet solgården i Östhammar.

Jag kan inte förstå det på annat sätt än att det är en lägenhet som hon hyr av någon och där finns även personal för de äldre som behöver hjälp.
Men är det hennes egen lägenhet med eget kontrakt ska ju ingen kunna tvinga henne att ta bort katten om den inte är en sanitär olägenhet. Katter får man ha i hyreshus.

Edith har funnit sig i att katten ska därifrån och det kanske man kan förstå. Det måste vara till stor fördel för de äldre om de kan ha ett djur som man haft tidigare i ett äldreboende och det medger ju även chefen på boendet.

Det finns ett helt annat sätt att klara av detta än att den gamla tanten ska tvingas göra sig av med katten och det är självklart att den personal som är allergisk inte kan vara kvar men det finns och måste finnas omplaceringsmöjligheter och det måste gå att ha personal som inte är allergisk.

Boendet är ju till för dom äldre och ingen annan och vad har man gjort om man varit allergisk mot något annat som Edith hade haft med sig.

Jag tycker det är skamligt att en kommun ska tvinga en äldre att göra sig av med sitt husdjur på det sätt som beskrivits i artikeln

En kommentar

  1. Peter Lilja, Fagersta

    Lennart! Lägg av att klaga på Sören Wibe som Du gjort i torsdags. Det är en kompis med Dig som Du delat uppfattning och värderingar med under lång tid. Att Sören gått över till Junilistan säger väl mer om socialdemokratin än om Junilistan.
    Du brukar själv kalla Dig för sanningssägare varför ska det brista nu? Junilistan står för demokrati, delaktighet och samförstånd. Junilistan säger nej till förmynderi, detaljstyrning och överstatlighet. Junilistan kräver en folkomröstning om EUs nya grundlag Lissabonfördraget? Vad säger Du? Gillar vi demokrati eller inte? Med bästa hälsningar Peter Lilja, Fagersta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.