Sport, regionbildning och moderaterna ett familjeparti?

Så har det åter varit en riktigt fin sporthelg med ishockey, trav, skidskytte, och utförsåkning. Om man börjar med Löven har det varit som vanligt med förlust borta mot bottenlaget Nybro men vinst mot tippade topplaget Malmö också borta. Vad detta beror på förstår jag inte men håller på att tro att man inte har ett grundspel som behövs för att man ska slå dåliga lag.

Skidskyttehelgen har varit så spännande som det kan vara och pallplatser för både herrar och damer är riktigt bra. Däremot tror jag att vi håller på att ha för stora förväntningar på utförsåkarna för trots allt 4 bland de 21 första på herrsidan och 4 bland de 14 första på damsidan visar på en stor bredd även om pricken över i:et saknas.

* Regionbildningen
Inte får vi något som helst besked hur det blir med bildandet av en regionkommun i framtiden. Antar att det är moderaterna som är bromskloss då de egentligen vill skrota landstingen. De andra partierna i regeringen låter moderaterna styra allt för de tiger som musslor trots att alla andra regeringspartier säger sig vara för bildandet av regioner. Det kommer inte ens besked i de regioner där man har haft försök i många år och moderatledningen måste lyssna på sin ordförande i Sveriges kommuner och landsting, Anders Knape.

* Moderaterna ett familjeparti
Synar man moderaterna, även om jag inte gjort någon djupare analys, ser vi att Carl Bildts fru har ett engagemang i politiken och vill till parlamentet. Förrförre moderatledaren Ulf Adelsson har sin fru Lena som minister nuvarande ledaren Fredrik Reinfeldt har sin hustru Filippa som landstingsråd i Stockholm och Stockholms förre starke moderat Carl Cedersköld har sin hustru som är europaparlamentsledamot.

I de moderata toppkretsarna måste man ha ett tråkigt liv då det bara är politik som det handlar om även om politiken kan bli lätt att trycka ut i organisationen med mindra motstånd om man löst detta vid köksbordet på hemma plan. Det blir dock lite utanför politiken och referenser från livet utanför.

* Ingen fred i sikte
Under helgen har vi sett hur kriget går vidare nere i Gaza och att det hållits demonstrationer mot kriget och Israels attack. Jag tycker att man trots allt ska ha med att Hamas skjutit raketer i många år mot civila i Israel, samt att man lagt sina avfyringsramper i bostadsområden och till och med bland skolor. Hamas är en organisation som jobbar med terrormetoder och här måste palestinierna själva och kanske med hjälp befria sig från Hamas.

Universiteten
Universiteten och högskolorna får allt mindre resurser per student och det innebär färre lektioner och mer självstudier. Stämmer det dessutom att man bara har två 90 minuters föreläsningar i veckan är det illa. Sedan 1994 har anslagen minskat med upp till en tredjedel. Ska man satsa på framtiden så måste även våra studenter få vägledning på lektionerna.

2 kommentarer

  1. Christer Björkman

    Undrar lite frågande om det här med socialdemokrati per automatik innebär att man gnäller på allt som moderaterna säger och gör?

    Är så fruktansvärt trött på att höra gnället som alltid kommer från sossarnas håll på riksnivå. Hade hoppats att det skulle vara bättre på lokalnivå men du tycks ständigt gnälla på moderaterna. Förstår inte riktigt vart du vill komma med det du skrivit idag?

    Det känns aldrig som att socialdemokraterna har något att komma med, alltid bara en massa gnäll. Varför inte försöka föra fram vad NI vill göra istället för att gnälla på ”de andra”?

    Fram för mer konstruktiva förslag och mindre gnäll!

  2. Andreas Johansson

    Lite löjligt blir det väl ändå när en sosse anklagar Moderaterna för att vara ett familjeparti? Statsminister Persson+statssekreterare Steen, Anna Lindh + Holmström, Erik Åsbrink + Ylva Johansson, Anna Sjödin + Thomas Hartman, Carin + Anders Jämtin, Hans Karlsson + Inger Öhrn, Bertin Andnor + Bo Bylund. Dessutom bör kan nämnas att Mona Sahlins make är VD för partiets tidning Aktuellt i politiken. Som vanligt vore det hedervärt om Holmlund någon gång kunde sopa framför sin egen partidörr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.