Fler åker med kollektivtrafiken

Fler och fler åker med kollektivtrafiken i Umeå, vilket är glädjande. Det har ökat med över 800 000 resor sedan 2005 till 2008 och uppgår till över 5 miljoner. Det känns extra tillfredsställande att det har klarats inom de givna budgetramarna, bland annat med att titta över linjesträckningar osv. Vi haft dessutom haft två olika entreprenader och det har diskuterats ur många synvinklar hur det fungerar, men trots detta så har resandet ökat betydligt.

* Friskolor
Det har kommit till min kännedom att friskolorna inte ger samma skolhälsovård som kommunens egen skola t.ex. när det gäller skolsköterskor. Bland annat har en aav friskolorna sin sjuksköterska i Sundsvall, medan det står i anslaget att man ska ha skolhälsovård.

En kommentar

  1. Anders Kenth

    Antalet resor med kollektivtrafiken har i stort sett legat still kring 5 miljoner ända sedan 1975. Med tanke på att befolkningen under denna tid har ökat ordentligt så har bussresandet alltså gått ner betydligt om man räknar per person. Att vi nu ser en ökning är inte allt för oväntat då resandet går upp när ekonomin går ner.

    Nej, börja med att i vart fall se till att lika stor andel åker buss idag som 1975 så kan vi efter det börja fira kortsiktiga uppgångar som denna. Det krävs krafttag för att öka bussresandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.