Littorins skitpolitik skiter i räddningstjänsten

Helt plötsligt börjar nu media och andra uppmärksamma de förändringar som regeringen gjort i A-kassan när det gäller deltidsarbetslösa. En systemförändring som vi har kritiserat sedan den inträdde. Brandkårerna runt om i landet har många deltidsbrandmän som vid sidan av har ett ordinarie jobb. Blir man uppsagd från sitt ordinarie jobb har man rätt att deltidsstämpla i 75 dagar och sedan är man utförsäkrad ur kassan och kan självklart inte leva på deltidslön från räddningstjänsten. Då säger man naturligtvis upp sig för att kunna heltidsstämpla. Man söker då ett jobb på heltid.

Den här regeringens arbetsmarknadspolitik som leds av moderaterna och Littorin gör att räddningstjänsten runt om i landet får stora problem. Man kommer inte att kunna fullgöra sitt uppdrag. Det här har tillkommit för att plåga dem som har det sämst och sänka skatterna för de som har det bäst.

* Kassan är tom
Bankerna har ont om pengar och det kommer att bli stora problem när bankerna runt om i världen i första hand lånar ut till nationella företag. Volvochefen, Leif Johansson, är orolig att när de multinationella företagen tar lån i Sverige så drabbas de små företagen som inte får lån och konkurser kan komma.

Jag upprepar än en gång att det på detta finns en lösning. Låt kommuner och landsting få låna direkt av riksgälden eller riksbanken då frigörs över 300 miljarder för banksystemet och företagen kan få sina lån. Nu håller det på att handla om att regeringen vill inte lösa detta för lösningar finns.

* Gå på ishockey
Gå och heja på Löven i kväll. De behöver allt stöd de kan få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.