Val i Israel och företagsbesök

Igår avgjordes valet i Israel och jag tror inte att den regering som tillträder, oavsett hur den ser ut, orkar driva fredsprocessen hårt. Och så länge Hamas har ett säkert grepp över stora delar tror jag inte heller på fred. Även om de är valda så bedriver de terrorverksamhet och tyvärr tror jag att man vill ha vapen, kraftigare och modernare vapen för att kunna fortsätta att kriga. Amnesty hade igår en rapport som visade på Hamas arbetssätt. Nu riktas hämnd mot kollaboratörer och kritiker från Hamas sida i krigets spår.

Hamas säkerhetsstyrkor uppmanas att stoppa våldet då deras säkerhetsstyrkor mördar, kidnappar och torterar palestinier som de anser ha samarbetat med Israel. Offren uppsöks i sina hem av maskerade män och de som inte skjuts till döds torteras och misshandlas.

Så länge Hamas tillåts fortsätta på så sätt blir det aldrig fred i Palestina och det är endast palestinierna själva som kan ställa Hamas ute i kylan. Tyvärr så gynnas Hamas av ett valresultat med en högerregering eller en regering med stort högerinflytande. Högerregeringar än vart de uppstår skapar olika konflikter.

* Företagsbesök
Igår var vi med närings- och planeringsutskottet som vanligt ute på företagsbesök och ett av de företag som vi besökte var det första företag där jag hade jobb, nämligen Äggcentralen, Norrlandsägg. Ett kooperativt företag som nu bara har 9 medlemmar/ägare. När jag jobbade där 1962 som springgrabb var äggcentralen ett företag som vägde in ägg och som sålde dessa till butiker och bagerier. Det var också ett grossistföretag som hade det mesta av vad våra livsmedelsbutiker behövde och dessutom fanns det ett hönsslakteri.

Nu är bara ägghanteringen kvar och det produceras faktisk för lite ägg. I Umeå finns bara en leverantör kvar och i länet tror jag det är endast fem. Det borde väl vara en affärsidé att starta äggproduktion i Umeå eller närheten så att vi slipper köpa från andra delar av landet.

I övrigt var det mycket modernare maskiner som sköter kontroll och paketeringen. Det är väl också på sin plats att påminna om att när man har frigående höns så har man en verksamhet där djuren är mycket hemska mot varandra och plågar ihjäl varandra. Detta speciellt om något djur får en liten skada för höns är kannibaler när tillfälle ges.

En kommentar

  1. Palastin Palastin

    Du skulle veta att israel som bedriver terrorverksamhet . Har du inte läst om masaker i Gaza av israelerna inte läst vad dr. Mads har sagt att israe anvand fosfor o all förbjudna vapen mot civila ??? du ska inte säga nånting om Hamas som försfara sit land med hemjorda vapen och enkel. Tänk om nån acupera dit land dit hem skulle sitta och titta på det ??? läs mer om Palastinerna kanske du kommer och veta bättre om situatonen titta på AL JAZEERA ( http://www.aljazeera.net ) Jag tror på fred om occupotionen upphör från Palastina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.