Så himla ruttet av katolska kyrkan

När man flyr vardagens problem på hemmaplan genom lite ledighet reagerar jag på saker som jag kanske inte hinner läsa när jag är hemma. Imorse när vi vaknat läste jag på nätet (Aftonbladet) och trots jag inte är rädd för åskan (den gick här just då) blev jag mycket mörkrädd för framtiden. Det jag läste är så ruttet att man inte tror det är sant.

En 9 årig flicka i Brasilien hade blivit gravid och skulle få tvillingar och hon blev beviljad abort. Den lokala katolska kyrkan fördömde aborten och fick stöd av Vatikanen.

Flickan hade utsatts för övergrepp av sin fosterfar under en längre tid och när flickan blev gravid så begärde hennes mamma att hon skulle få abort. Då reagerade den katolska kyrkan mot detta beslut.

Om jag varit hemma skulle jag kanske inte ens ha sett denna notis men när man är ledig finns mer tid till att läsa. I detta fall hur djävlig värden kan vara.

En kyrka som fördömer en abort på en nioårig flickas graviditet som våldtagits av sin fosterfar kan inte ha ett dugg med medmänsklig humanism att göra. De lever i en förgången tid. Jag hoppas bara att de troende katolikerna tar sitt ansvar för sina ledare och låter deras antika uppfattningar vara antika.

En kommentar

  1. Isak

    Ja det var synd att du inte var
    hemma och kunde se SVT:s film
    om hur katolska präster våldtog och förnedrade amerikanska barn
    under 70-90 talen. Och hur den katolska kyrkan och Vatikanen på
    alla sätt ljög, slingrade sig, och gömde sig för att inte behöva svara på journalisternas frågor. Detta är nutidshistoria som man förpassar till forntiden. Detta brott
    som vatikanen och den katolska
    kyrkan begick och fortfarande begår måste alla seriösa trosrikt-
    ningar ta avstånd ifrån. Och ställa
    dom skyldiga till svars. Om ett så-
    dant brott ska man inte kunna köpa sig fri. Vilket den katolska
    kyrkan försökt med sina miljarder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.