Lågvatten för KD igen

I sin blogg igår hade Anders Sellström ett nytt lågvattenmärke. Visserligen vet vi att han brukar leka med dockor, men att sjunka så djupt det trodde jag inte. Han visade med all tydlighet vad kristdemokratisk politik byggd på kristen etik och västerländsk humanism står för. Men sedan tidigare vet vi också vad Sellström tycker om jämställdhet och genus, vilket inte är positivt.

* Monarkifäste
I Thailand är monarkin stark och människorna ser upp till kungen och drottningen och kanske de har skäl till detta. Nuvarande kung Rama IX eller Bhumibol född 28 har suttit på tronen sedan 1946 och har jobbat för att bergstammarna och bönderna ska få det bättre.

Rama IV som styrde mellan 1851 och 68 anses som en av de mest betydelsefulla. Han var buddistmunk i 27 år innan han kröntes, hade 35 hustrur och 83 barn. Han var också begåvad. Talade 8 språk och var expert på astronomi. Han var den förste kungen som folk fick se och han byggde vägar och kanaler.

Han efterträddes av Rama V som styrde fram till 1910. Han var den mest upplyste och populäraste av alla kungar. Han avskaffade slaveriet, införde skolväsendet och grundade det första postkontoret och anses vara den som ledde sitt land bokstavligt och bildligt in i 1900-talet.

Thailändarna är stolta över sitt land och landet har aldrig varit koloniserat. Under andra världskriget stod man på Japans sida men deras USA-ambassadör lämnade aldrig in krigshandlingarna så officiellt deltog man inte i kriget och gick också med i FN 1946.

Nu byggs det mycket för turismen i Thailand. Vi får bara hoppas att de inte förstör detta underbart vackra land med att exploatera det för hårt för turismen. Då finns risk att det genuina Thailand hotas.

Bilden som finns här på min egen sida visar Phukets Elvis Presley.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.