Littorins skitpolitik och regeringens syn på arbetslivet

Vi vet sedan tidigare vilken syn Littorin och regeringen har på arbetslivet. Den socialdemokratiska regeringen hade tagit fram en lag om rätt till heltid, något som Littorin har kastat i papperskorgen.

Heltider är en mycket viktig jämställdhetsfråga. Och i Umeå har vi infört heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det går självklart inte att bara göra om alla deltider till heltider utan arbetet måste organiseras om för att det ska vara möjligt. Det kan också krävas att den anställde arbetar på olika arbetsställen. Tyvärr går förändringen lite väl sakta men det går framåt.

Regeringen har istället för att försöka skapa fler heltider försämrat möjligheten till deltidsstämpling i 75 dar vilket innebär att många kommer att tvingas sluta sina deltider för att gå över i ’hel’ arbetslöshet. Borgligheten å sin sida anser att detta är en sak för privatpersonen själv att kunna klara ut. Högerpolitiken känns igen.

* Vad menar Västerbottensnytt?
Den kanalen har gjort en intervjuserie med Krister Olsson vilket de må göra precis hur de vill. Vad som storligen förundrar mig är dock varför de måste lägga ut en massa förklaringar på sin hemsida om varför man gjorde intervjuerna. Jag kan inte komma ihåg att jag har varit med om något liknande förut.

Det är nog många med mig som skulle ha ett stort intresse att få en förklaring till många av inslagen. Det är också viktigt att vara noggrann i sin källgranskning i alla frågor. Det blir därför intressant om vi nu hädanefter får en förklaring till varför man gör vissa reportage. Jag förväntar mig t.ex. att få reda på varför man inte gjorde en massa reportage om saker som händer i vårt län och som har stort allmänintresse?

En kommentar

  1. En som minns

    När Gunnar Sträng var finnansminister var Sveriges ekonomi i balans. Plus och minus var då i balans. När Borgarna fick makten på 70-talet sänkte de skatterna för de rika och lånade pengar till utgifterna, vi fick då ett underskott i statens finanser. Ungefär lika smart som att ta banklån till egna utgifter. Eller en medveten borglig strategi för att kunna sälja ut och privatisera gemensamma tillgångar. Nu är det Apoteket man vill sälja vilket kommer att innebära dyrare läkemedel och sämre service.

    När Socialdemokraterna fick tillbaka makten blev de tvungna att städa efter Borgarna. Samma sak hände under 90-talet när vi hade en Borglig regering med Wibble som Wibblade med våra finanser. Det tog Göran Persson 12 år att städa efter den ansvarslösa politiken.

    När Borgarna fick förtroendet 2006 såg alla Sveriges siffror bra ut tack vare S. Nu har Anders Borg åter igen börjat låna pengar för att kunna sänka skatterna, som vanligt mest för de redan rika.

    Lennart har helt rätt, att sänka skatten nu med en Borgerlig regering skulle kunna äventyra Umeås ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.