Plus och minus måste gå ihop

Trots att jag ibland upprepar saker och ting, är jag ingen gnällspik. Jag är ingen matteexpert men vet att plus och minus måste gå ihop oavsett om det är i hemmet, på företaget, i kommunen, i landstinget, i landet eller rent ut av i hela världen.

I hemmet har jag full koll på utgifter och inkomster. I kommunen känns det snart som om vi inte vet ett enda dugg då regeringen i Stockholm fattar en massa beslut som påverkar min och mitt partis möjlighet att leda Umeå.

Idag vet jag att vi tappar 250 miljoner kr nästa år, samtidigt som räknenissarna i borgligheten trodde att det fanns ett utrymme för skattesänkningar. Jag vet inte hur de räknade men kanske hoppades de på att effekterna av den socialdemokratiska politiken skulle leva kvar längre.

De som känner mig, även om det så är lite, vet om att jag alltid säger att: allt ska betalas, även skattesänkningar. Och är kassan tom får framtida generationer, det vill säga våra barn och barnbarn, stå för kalaset på samma sätt som nu sker.

Ibland tycker jag och det är ganska ofta att alla dessa ekonomer runt om i hela världen och kanske främst bankekonomer borde ha lärt sig räkna plus och minus, grunderna i all matematik.

4 kommentarer

  1. Magistern

    ja du.. så blir det om sossarna får styra och ställa allför länge. Då lär barnen sig inte att räkna i skolan. Är det så du menar? Det är väl (s) som suttit som regering flest år sedan 40-talet? Men nu ska flumskolan bort och ”ordning och reda” ska bli ledord. Tack för det alliansen!

  2. bittan

    Se så, då är Holmlund ute efter skattehöjningar igen. Ett kommunalt underskott skall alltså
    finansieras med ökat skattetryck.
    Finns inga andra sätt i ett sossehuvud ? Du skryter över att din egen ekonomi går ihop. Fattas bara annat med din stora lön. Medan ”Svensson” får göra eftergifter och prioreteringar i sin vardag, så satsar kommunen på
    kulturhuvudstad a lá 100 miljoner,
    storhetsvansinnestankar med underjordiska parkeringshus i centrum. osv. Det finns faktiskt andra sätt, för att få plus och minus att gå ihop, än att bara höja skatter. Tack och lov för att det finns en bättre Borg, som kan ekonomi.

  3. Sailorn

    Under vilka regeringsår har Sveriges utlandskuld ökat, kom igen,ett ärligt svar nu?

    Sen undrar jag hur du räknar nu, de har ju i denna kommun inte sagt de ska öka skatten,men Alliansen vill ju sänkla skatten,hur blir i så fall dessa 250 miljoner mindre om de sänker skatten? Lite mattekunskap nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.