Lågt förtroende för Sverige

Förra året när jag besökta Thailand fick man fem Bath för varje svensk krona. I år får man knappt fyra vilket innebär att värdet på den svenska kronan har fallit med 20 %. Bra kanske en del tycker för då är det lättare att sälja våra produkter på den internationella marknaden, men den exportintensiva industrin går nog inte ens på halvfart.

Det här är ett tecken på vilken syn man har på Sverige och svensk ekonomi. Importprodukterna har blivit lika mycket dyrare som kronkursen fallit. Det märkliga är att USA-dollarn blivit så mycket dyrare, ett land som har stora ekonomiska problem.

* Höjd A-kassa
Många medlemmar som är med i de olika arbetslöshetskassorna får framöver en mycket högre avgift då arbetslösheten ökar. De straffas nu på grund av lågkonjunkturen och den politik som förs i detta land.

* Kommunernas ekonomi
Kommunernas ekonomi försämras i snabb takt på grund av den ökande arbetslösheten och de övervältringar som en del systemskiften i sjukförsäkringen och A-kassa gett.

Många kommuner kommer att säga upp folk och ännu har inga resursförstärkningar kommit till kommunerna om det nu finns pengar. Regeringen har ju kastat bort det överskott som fanns i budgeten och som var till för att klara en lågkonjunktur. Man använde det till att sänka skatterna för dom som har det bäst.

Inkomst- och kostnadsutjämningen gör man inget åt utan här har de andra partierna fått ge med sig för moderaterna som vill fördela mera pengar till de kommuner som har bäst ekonomi och de lägsta skatterna.

En kommentar

  1. TC

    Så bra att Holmlund tillhör oss som vill att Sverige ska ansluta oss till Euron.
    Sverige behöver ett totalreformerat bidragssystem där ALLA som inte kan försörja sig själva, såsom arbetslösa sjuka socialbidragstagare… ges exakt samma ersättning från samhället, oss skattebetalare, med en behovsprövad tilläggsersättning utöver det gemensamma grundbeloppet.
    Samhället har inte varit en förhandlande part när varje enskild individs lön bestämts så det är därför inte vettigt att samhället ska finansiera ersättningar som beror på tidigare inkomst. Ifall den enskilde vill ha en inkomstbortfalls försäkring så måste denne själv ordna en sådan via facket, medan samhället och politikerna inte ska någonting alls att göra med denna inkomstbortfallsförsäkring och skatteverket ska INTE sköta inbetalningarna genom att ta in olika skatter och avgifter på lönen för att finansiera denna försäkring, utan den ska givetvis finansieras enbart genom att medlemmarna betalar in, inbetalningskort, medlemsavgiften.
    Ifall staten tar över ersättningen till ALLA som inte kan försörja sig själva så behöver kommunerna inte hantera socialbidrag längre eftersom alla socialbidragstagare, liksom arbetslösa och sjukskrivna…, får sin försörjning via denna nya gemensamma skattefinansierade försörjningsersättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.