Det är eljest här

I förrgår hände en sak då vi skulle äta lunch på stranden som jag inte riktigt var beredd på. Våra kompisar satt runt ett bord under ett träd med parasoll och väntade på maten. Jag bytte plats för att sitta bättre och helt plötsligt small det till i parasollen och ner föll en orm ljus och grön på ca 1 meter just där jag suttit.

På backen sprang en råtta som troligen var orsaken till ormhoppet från trädet. De som satt runt omkring mig hoppade och skrek inklusive några ur personalen medan jag fick sitta kvar och lyfta på fötterna för att inte ev. bli biten.

Nog vet jag att det finns ormar som lever i träd men att de nästan ska hamna på på matbordet, det var en överraskning. Men det är sådant som tillhör vardagslivet för många människor runt om i världen.

* Städa efter sig
Vi har diskuterat städningen på torget och den nedskräpning som är där många gånger. Det ligger mycket skräp efter vägarna här också men det finns tydliga regler. På väg från hotellet en av dagarma var det ett par damer som skrapade lera och sopade vägbanan.

Nyfiken som jag är så bara måste jag fråga varför. Det var ett bygge och lastbilar som kört till bygget hade spritt en massa gegga på vägen och då var det det företaget som skulle städa efter sig.

Det kanske är något vi bör ta efter och finna system för även i Umeå, dvs. att de som orsakar nedskräpningen får städa efter sig. Då finns det två alternativ, det ena är att den som skräpar ner ska åka dit eller den som sålt förpackningen. Kanske ett tips för Paulsson.

En kommentar

  1. Vanavthai

    1.Varfor inte skicka en stadpatrull fran ideologisterna som sitter pa E 4 da och da. De om nagra borde sta for sin sak. Men det ar klart, deras ungdomliga ambitioner ska radda varlden samtidigt som de sitter i skiten. Samhalltjanst i form av gatustadning for brotten de begar borde passa de miljoengagerade sma liven.

    2. Som sagts. Lat personalen fran de nedskarapande foretagen stada ett upptagningsomrade sa torget tacks upp.

    3. De redan befintliga sopgubbarna kan gora jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.