Ge Reinfeldt och Borg en väckarklocka

Regeringen sover. Jag har sagt det förut och upprepar det igen. Vi börjar nu kunna se lite mera exakt vad som händer i kommunerna när det gäller skatter efter SKL:s senaste prognos. Vi ska då komma ihåg att den är lite bättre än regeringens egen prognos.

Vårt ekonomiska läge för innevarande år har försämrats med 123 miljoner kronor utifrån den lagda budgeten. Hemska tider kan man säga. Nästa år har vi (som det ser ut nu) sammanlagt en försämring på nästan 300 miljoner.

Ändå gör regeringen ingenting för att hjälpa kommunSverige i år och nästa års extrapengar är en droppe i Bottenviken.

Skattehöjningar i kommunerna är fel väg att gå då det slår undan fötterna ytterligare för alla som är utanför arbetsmarknaden. Det skulle slå än hårdare mot arbetslösa, sjuka och pensionärerna. Många av dem har det redan idag så knapert att de tvingas gå och ansöka om socialbidrag.

Eftersom regeringen inte vaknar hoppas jag att någon snäll person ger de en väckarklocka med en ordentlig ringsignal som ringer tills de vaknar!

5 kommentarer

  1. TC

    Tror du verkligen att regeringen har så mycket pengar liggande att de kan hindra att finanskrisen märks i Sverige?
    Varför inser inte heller du att det finns mer än tillräckligt många utbildningsplatser men att problemet snarare är att studenter bara har 2684 i månaden att leva på och är den enda grupp i samhället som förväntas ta ett dyrt lån för att ha råd med mat och hyra varje månad.
    Vad gör DU för att förbättra företagsklimatet i Umeå och för att locka fler företag, o då inte bara butiker, till Umeå?

  2. hans Gustafsson

    Vi lever i ett demokratiskt land. Just nu har majoriteten av svenska folket valt nuvarande regering. Att gnälla på regeringen som många sossar i ledande befattningar gör, avslöjar mycket dåliga personliga egenskaper.
    Försök med sanningen och lär dig något av turerna runt Wanja-Lundby-Wedin.

    Om Umeå har dålig ekonomi beror det väl i första hand på svagt kommunalt styre.

    Hans Gustafsson

  3. Västerbottning

    Umeå är långt ifrån den enda kommunen som drabbas av sämre ekonomi när borgarna sänker skatten för de redan rikaste i samhället. Vi ska vara mycket glada för att vi har en sund kommunal politik i Umeå.

    Att borgarna vunnit valet på demokratiska grunder är väl inget försvar för den vansköttsel som de nu genomför av den Svenska välfärden. Snart är vi tillbaka till den situation som var på 90-talet när borgarna hade makten och lånade enorma summor pengar för skattesänkningar till de redan rika.

  4. Eberth

    Oppositionen sover och den kan lugnt sova vidare, för i den här ekonomiska världskrisen regeras landet av en handlingskraftig och förnuftig allians.

    Att socialdemokrater på bloggsidor fäktar i vild förtvivlan kan man förstå, eftersom ”fotfolket” inte längre har någon framstående ledare. Partiet och AMF har på ett övertygande sätt visat detta i TV på bästa sändningstid.

    Förslag till paroll inför 1 maj:
    Spy galla över majoriteten och kyss partiboken.

  5. TC

    Vilka skatter för enbart rika är det som sänkts? Fastighetsskatten och förmögenhetsskatten kan du knappast mena för de var absurda skatter som aldrig borde ha införts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.