Helgen som varit och CUF som vill legalisera sexhandeln

* Första Maj och vårstädning

I helgen har jag tagit det lite lugnt med bloggen, då det först var 1:a maj med demonstration och sedan bar det av till Långvattnet och vårstädning. Det enda som retade upp mig var att en hel del media den 1:a maj försökte spegla en splittring i socialdemokraterna när en del fackliga företrädare krävde Mona och Wanjas avgång.

De fyra som tecknat under uppropet i Umeå står så långt ute till vänster bland partierna man kan komma. De tillhör de revolutionära kommunisterna och att de kräver socialdemokraters avgång är inte den minsta nyhet. Skulle det inte ha varit så vore det en sensation.

* Centern vill legalisera sexhandeln

Vart centern är på väg i framtiden kan man verkligen fråga sig när man hör vad som hände på centerns ungdomsförbunds stämma under helgen. Med en klar majoritet beslöt CUF-stämman att sexhandel ska tillåtas och att sexköpslagen ska avskaffas. Man tycker att lagen inte hjälper kvinnorna.

Många andra länder är på väg in i det svenska systemet med förbud men centerns ungdomar vill gå en annan väg. Man måste verkligen fundera över hur det tänks när man lägger fram och beslutar om sådana förslag.

Visserligen har man under en längre tid sett att centerpartiet är ett parti lång ute på högerkanten och att man sedan länge lämnat den så kallade mittfåran. Det är också länge sedan man kunde betrakta centern som ett folkrörelseparti.

Sporthelgen:

* UIK har verkligen fått igång målskyttet och spelar fotboll som det storlag man egentligen är. Jag är inte alls förvånad över det som händer och trots att Marta lämnade laget som den fixstjärna hon är så kan det bli så att laget som helhet blir bättre. Jag har sagt det tidigare och upprepar det igen att det hade nog större betydelse när Malin Moström lade av.

* Tre Kronor klarade av att gå vidare till kvartsfinal i VM. Det är inte helt förvånande. De har gjort hyfsade matcher tidigare i turneringen men haft lite stolpe ut. Bengt-Åke Gustavsson har dessutom en god förmåga att sätta in nya spelare som gör ett bra jobb.

* Björklöven har fått både ny tränare och en ny sportchef men vart har alla spelare tagit vägen? Det går snart inte en dag utan att man hör att spelare är på väg att lämna laget eller redan har lämnat laget. Det är väl dags att man börjar få en trupp på plats som försöker ge kontrakt åt några egna produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.