Skaffa hörapparat Anders Borg

Visst undrar man om Anders Borg lyssnar på någon alls. Han tillsatte ett finanspolitiskt råd, visserligen skedde det under extremt goda förhållande då effekterna av den tidigare förda politiken fanns kvar.

Nu tycker detta råd att det regeringen gör i stimulansåtgärder inte är tillräckligt. Rådet anser att statsbidragen till kommunerna bör höjas mera än vad regeringen aviserat. De vill också göra arbetslöshetsersättningen konjunkturberoende så att den blir mer generös i dåliga tider.

Jag tycker att regeringen gör en total felbedömning då man tror att låga ersättningar och dåliga regler skulle ge större lust att arbeta och att folk är arbetslösa för att ersättningarna är för höga.

Rådet anser också att arbetsmarknadsutbildningen bör utökas och att stöd till utbildning i företag skulle kunna ges där avtal slutits om kortare arbetstid. De föreslår dessutom höjd pensionsålder. Det senaste kanske inte är det som är problemet just nu men som försörjningskvoten ser ut är det ett förslag som man bör fundera över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.