Gammal idiotisk planering

Varje morgon och kväll och ibland flera gånger om dagen går jag genom stadshusorådet. Jag kan inte undgå att säga att det fortfarande ser förbaskat risigt ut då hela området är en enda stor parkering. Sällan har jag sett sådan konstig planering men den gjordes för ganska länge sedan och i den tid som rådde då.

Däremot har vi har ett mycket vackert och fint stadshus om man bortser från området framför. Det är inget nytt att jag tidigare har varit kritisk mot grinden som finns vid huvudingången då den liknar entrén till Auschwitz, men allt går att göra något åt.
 
Vi skulle kunna ta bort parkeringarna på framsidan av stadshuset och göra området till en stadshuspark. Stadshusområdet är till för medborgarna och förslaget skulle göra det bra mycket vackrare än idag. Denna tanke kom imorse när jag gick genom stadshusområdet och solen lyste.

Parkering            
Bild av: Lennart Holmlund     på Stadshusparkeringen

3 kommentarer

  1. Hilding Persson

    Är du imun mot svar på dina inlägg?? Vem bryr sig om dina funderingar om parkeringar framför stadshuset. Du har att dryfta ungdomen, våldet, misshandel, våld på kvinnor enligt mitt tidigare inlägg i din blogg( Jobben först). Du verkar kanske på annat sätt, vad vet jag, vad vet valkåren? Kommentar!!!??

  2. CN

    Jag tycker man ska respektera om en person har valt att inte kommentera. Det är ett val som alla har när de bloggar. Jag tror nog att det finns möjlighet att komma i kontakt med kommunalrådet i en kommun på annat sätt, om man har en viktig fråga eller fundering. Prova så får du se!

  3. Anders Isaksson

    Lennart

    Faktum är att när stadshusförvaltningarna 1969 flyttade till Stadshuset stod det ”Park” på planen och med park avsåg man Park och inget annat.
    För en kortare tid ändrades ändamålet, med ett kortare tillägg,till ”Parkering”, något som skulle ändras så snart det blev tilfälle. ”Parken” asfalterades och behovet av parkering tycks förevigat.

    Det är nog dags att i lkhet med Dina funderingar ta i frågan och undra om inte bilarna efter dessa 40 år, kan flyttas till annan plats som inte är lika central. En Park vid stadshuset kan nämligen bli en trivsam oas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.