Sent skall syndaren vakna

Debattens vågor om hur den nya sjukförsäkringen kommer att drabba människor går höga. För att lugna en del lovar nu regeringen justeringar i regelverket.

Men bara för några veckor sedan var det gravida kvinnor som inte skulle få sjukpenning trots att läkarna sjukskrivit dem. Försäkringskassan dömdes då för diskriminering.

Sen var det svårt cancersjuka som drabbades och tala om tuffa konsekvenser. Den nya lagen förutsätter att om man om man inte klarar att gå tillbaka till de heltider som man har så ska man söka jobb på hela arbetsmarknaden. Detta då man inte tar hänsyn till sjukdom utan endast arbetsförmåga.

Socialförsäkringsministern var mycket trängd i gårdagens agenda och utskottet ska komma med lindringar i lagen. Så vi får se vad som händer.

Fast redan vid årsskiftet träder de nya reglerna i kraft som gör att många råkar ut för utförsäkringar. Hur ekonomin för dessa människor kommer att bli törs nog ingen sia om men socialbidrag blir då nästa försörjningsmöjlighet. Innan man får socialbidrag måste man dock först avyttra en hel del saker som har värden.

Den borgerliga regeringen har rufsat om i trygghetssystemen för att spara pengar och för att ha råd med skattesänkningar. En politik som slår mycket hårt mot de redan utsatta.

* En ny idrottsstjärna är född
Det finns en ny stjärna på idrottshimlen. Hon heter Hanna Falk, 20 år, som är skidåkerska och åker sprinttävlingar. Det är efterlängtat då det behövs nya tillskott.

Bragdmedaljören Helena Jonsson visar också vilken styrka och kyla hon besitter i den svåra sporten skidskytte. Hon har stora chanser att vinna guld i OS om inte pressen på henne från media blir för stor.

 

3 kommentarer

  1. leif

    Ja det är ju bara att titta på när Edward skall försöka kommentera läsarnas kritik mot deras sjukförsäkring. Helt enormt dumt system om har skapat. Hoppas dom aldrig blir sjuka

  2. Annelie

    Hej, vilket bra inlägg!
    Ja, vi känner väl alla någon som drabbats av cirkusen på försäkringskassan… Har hört så mycket att öronen håller på att ramla av.
    Däremot till något positivt som vi måste ta på allvar!
    En helt annan fråga som handlar om allas vår framtid.
    Sitter just nu och ser direktsändning från klimatmötet på SVT 24. Idag handlar det om jordbruket. som har ett utsläpp på 18% – 5% mer än transport!(13%)
    Det de uppmanar till är en köttfri dag. I många skolor världen över har de infört en köttfri dag. I synnerhet i storbritanien. Detta vore väl enormt enkelt att göra i Umeå.

  3. Annelie

    Jag hoppas att du kan se till att sätta igång här!
    Lämna gärna ett svar/inlägg om detta.
    Då skulle du göra något stort för miljön!
    Och för vårt miljötänkande. Detta sprids senare till familjerna och du kommer att bli hjärtligt ihågkommen för detta. Mvh/Annelie, Ersboda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.