Fattigdomen ökar

Inte helt oväntat ökar fattigdomen med regeringens politik och inkomstklyftorna ökar dramatiskt. Som en följd av det senare fördubblas risken för fattigdom för sjuka, arbetslösa och för pensionärer.

Inkomstökningen för de 10 % som är rikast har den disponibla inkomsten ökat med 88 %. För de fattigaste 10 % var ökningen 15 % sedan 1991. Som vanligt är det arbetslösa och sjuka som halkar efter dramatiskt. Den mest dramatiska ökningen har skett de senaste åren sedan vi fick en alliansregering med en ny skattepolitik.
 
De som har de bäst ekonomiskt har också fått de högsta löneökningarna och bland dessa finns frikostiga bonusar för chefsnivåerna.

3 kommentarer

  1. lf

    Ja,vart är vi på väg.Jo inte till ett A och ett B-lag.Nej, ett A och ett C_lag.Det enda vi behöver komma ihåg är att på valdagen är en C-röst lika mycket värd.Tänk på det och samla kraft.

  2. TC

    Hycklare! De fattigaste tvingas leva på socialbidrag men inte ens sossarna avser att höja dessa socialbidrag för dem som lever på svältgränsen. I Umeå så har DINA sossar dessutom sänkt socialbidragen eftersom det numera för ensamstående bara maximalt betalas ut 4500 för att kunna betala hyra medan det tidigare var den faktiska hyreskostnaden som avgjorde hur stort försörjningsstöd som gavs. Idag är det svårt att hitta lägenheter med en hyra under 4500, särskilt om de är lite nyare lägenheter. Långtidssjuka under S-regering levde på 60 procent av lönen o fick ingen hjälp alls att rehabiliteras.

  3. Carl Larsson

    Nej, fattigdomen ökar inte alls.
    Det är skillnaden mellan de som tjänar mest och de som tjänar minst som har ökat.

    Trots detta så har den disponibla inkomsten för de som tjänar minst ökat, då kan du ju inte säga att fattigdomen har ökat. Då har den ju minskat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.