Istanbul, Turkiet och USA,s ansvar för klmatpåverkan

 

Vi är med den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Istanbul. Det är en riktig storstad vill jag lova. Runt 15 miljoner människor sägs det. Ett muslimskt land till 99 % men här är det ett fåtal som bär slöja.
 
Turkiet vill ju in i EU och arbetar med en process för att kunna komma med så fort som möjligt, det kanske finns stora möjligheter till detta om inte Frankrike och Tyskland sätter käppar i hjulet.
 
Vi har på förmiddagen varit på svenska konsulatet och bland annat fick vi detta berättat för oss. Det är väl hantering av mänskliga rättigheter som är viktiga men jag tycker vi ibland har en förmåga att tyckas veta bättre i Sverige än andra länder vilket jag inte tror vi gör och defenetivt ska vi inte komma med den attityden
 
 
 
USA måste ta sitt ansvar för klimatpåverkan
 
Vi har i slutet av förra året haft en stor miljökonferens i Köpenhamn men resultatet blev inte vad förhoppningarna sa. Det land som släpper ut mest både till numerären och per person är USA och de har svårast att gå med på hårdare utsläppskrav.
 
Kina och Indien har också mycket utsläpp men det beror mest på att de är så fruktansvärt många och jag har förståelse för att de ville diskutera utsläpp per invånare. Viktigare där att man går direkt till den nya kunskapen när man planer och bygger samhället inklusive de stora industrierna och vid energiframställningen.
 
När det gäller ansvaret för klimatförändringarna är USA den största boven, släpper ut mest och har släppt ut mest länge och bär därför ett större ansvar
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.