Moderat fusk. Friskolornas skolhälsovård

 

Moderaterna fuskar i den interna kampen om plats på sina listor. Nu har det uppdagas i Stockholm och man skjuter upp fastställandet av listorna. Det är en medlem som erkänt att han betalt medlemsavgift till patriet för flera medlemmar.
 
Enligt rapport från flera moderater har det här sättet att värva röster även förekommit inför tidigare val och flera högt uppsatta moderater ska ha känt till det.
 
Jag är i och för sig inte förvånad för idologin går ju ut på att allt går att köpa och det var också diskussioner bland moderaterna här i Västerbotten om personer som skrivits in i partiet
 
 
Friskolorna har sämre skolhälsovård.
Friskolorna i Umeå kommun har sämre skolhälsovård än de kommunala skolorna vet vi.
Det är färre skolsköterskor och kuratorer per elev. Alliansen försöker förklara att friskolorna ordnar det på annat sätt vilket är en undanflyckt. När det gäller antalet lärare per elev vill man dock räkna antalet lärare.
 
Friskolorna får däremot samma pengar per elev vilket visar att bidragen till friskolor är felkonstruerat och måste göras om. De stora vinsterna i friskolorna har självklart med konstruktionen att göra.
 
Vår kongress sa att kraven på friskolor och kommunala skolor ska vara lika och det gäller även att de inte ska kunna gallra vilka elever man antar till skolan.
 
Är kraven lika på den kommunala skolan och friskolan då är det inte stora problem om man är så mycket duktigare och effektivare att de kan göra en vinst
 

3 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Exakt! För att få vinst så måste friskolorna skära i något och självklart blir eleverna lidande. Jag går här ett steg längre än Holmlund gör. Min slutsats är och förblir att friskolor inte ska finansieras via gemensamma skattemedel.

  2. hans

    Jag har svårt att se att friskolor över huvudtaget skall finnas. Att få en bra grundutbildning borde vara lika för alla och skall inte styras av politiska ideologier, religiösa skäl eller annat. Skolan skall ge utbildning och inget annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.