Norrland tillgångar ska tillvaratas

Vi har stora naturtillgångar i Sverige och främst i Norrland. Naturtillgångar som ska tillvaratas. Jag tänker t.ex. på skogen som huggs och blir till virke och papper i alla dess former. Men också på malmen som dock kommer att ta slut någon gång i framtiden. Det finns även vattenkraft, som är en evig energikälla.

Och vi behöver energi och ren energi som inte förstör jordklotet. Regeringen har nyligen givit tillstånd till en stor vindkraftpark på hela 450 000 kvadratmeter, vilket är mer än Stockholms stads yta. Skogen får lämna plats för vindkraften och vi får hoppas att vindkraftsparken i så fall inte står stilla såsom hänt i år på vissa ställen när det var kallt och energin behövdes som mest.

Vindkraftsparken ska producera 8 till 12 TWh om den kommer till stånd och kommer att kosta mellan 40 och 60 miljarder. En fara med så höga kostnader är att det kommer att bidra till höjda energipriser om inte annat görs och som kunderna får betala i slutändan. Det kommer i så fall att kunna påverka jobben.

En kommentar

  1. Johan Karlsson

    Vansinnigt med detta vindkraftspektakel. Bygg ett par kärnreaktorer i stället. Eller varför inte bygga ut resten av vindelälven? Det finns ju redan turbiner i stornorrfors så denna älv kan ju knappast anses outbyggd. Dessutom torde vattenkraften ge betydligt större nytta än ett fåtal fisketurister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.