Nedmonteringen av den generella välfärden

2006 jublade DN:s Peter Wolodarski över att alliansen stängde forskning och kunskapsutvecklingen genom att lägga ner arbetslivsinstitutet.

Så här sa han
”På kort sikt betyder det inte så mycket men efter några år påverkas debatten, forskningen och det offentliga samtalet. Fredrik Reinfeldt vann makten genom att stjäla retoriken och argumenten från sina politiska motståndare. Nu vrider han samhället i tydlig borglig riktning. Det går långsamt men det går framåt.”
 
Jag har i tidigare blogginlägg tagit upp den kraftiga högervridningen som skett med regeringen men som har granskats så lite av media. Vi får hoppas att väljarna förmår se igenom regeringens politiska argumentation som egentligen baseras på en mycket orättvis politik.

2 kommentarer

  1. larson

    Jag såg en pratbubbla i en tidning ett par månader efter valet 2006.
    Arbetare – Här satsar man sin röst på borgarna- och vad får man för det.

    Kollegan – Borgelig politik surprise.

    Lennart tycks vara lika överraskad att vi har haft en Moderat (högerledd) regering i snart fyra år.

  2. hans

    Att moderaterna står för den yttersta högern råder ju inget tvivel om. Än mer oroande är den socialdemokratiska politiken, som drar mer och mer åt höger. Vänsterpartiet verkar ju vara den värsta motståndaren inom kommunalpolitiken här i umeå. Detta är ytterst tragiskt efter som vänstern står, i många avseenden, för den socialdemokratiska politik som tidigare fördes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.