Inkomstlyftorna ökar med högerpolitiken och välfärden försämras

 

Jag återkommer och nu visar jag på vad riksdagen utredningsjänst ser om den förda politiken. Det jag har sakt om skatter stämmer till 100%

Moderatpolitiken gynnar de rikaste. Anders Borg försöker desperat förklara bort att klyftorna har ökat och att jobben har blivit färre med moderaternas politik. Även sysselsättningsgraden har minskat med över två procentenheter under det borgerliga regeringsinnehavet, vilket motsvarar hela 100 000 färre jobb.

Riksdagens utredningstjänst kan samtidigt visa fördelningseffekterna av den moderata politiken.

 Bland annat har den rikaste tiondelen fått lika mycket av regeringens skattesänkningar som 60 procent av svenska folket har fått tillsammans.

 Dessutom visar riksdagens utredningstjänst att den procentenhet som tjänar mest (1 miljon kr eller mer/år) har fått 3,6 miljarder kr genom regeringens politik. Undersökningen visar även att de 25 procent som tjänar minst (mindre än 150 00 kr/år) tillsammans har fått 3,7 miljarder genom regeringens politik.

Den procentenhet som tjänar mest har fått lika mycket som vad 25 procent av svenska folket som tjänar minst har fått minst tillsammans. Det är med andra ord klassisk moderat politik som inte skapar några fler jobb, bara mer utanförskap. Höstens val är ett avgörande vägval för fler jobb eller ökade klyftor.

6 kommentarer

  1. Höj nivån

    Fungerar det verkligen att köra så här onyanserad och tom retorik, efter allt vad världen och Sverige gått igenom? Då sjunker hoppet om vårt land.

  2. Urban Bengtson, idékonsult

    Om 25 procent av de som tjänat minst fått 3,7 miljarder kr genom RUT mot bara en procent av de som tjänar mest, visar det att RUT-avdraget når större andel av de som annars inte kunnat köpa hemservicetjänster. Det är väl bra att fler med låg inkomst får samhällelig hjälp här. Känns solidariskt.
    Samtidigt som det ges skatteavdrag så betalas det av egna pengar till RUT-företagen. Där är det en procent av de “rikaste” som bidrar med 3,6 miljarder kr så att det blir fler företag och arbetstillfällen. Det är väl bra att få “rika” bidrar med så mycket till många nya jobb. Känns också solidariskt

  3. Paul Redstig

    LH tror att om han skriver något nog många gånger så stämmer det.

    Jag är övertygad om att Umeåborna genomskådar detta och ger sitt utslag på valdagen

  4. Arbetare

    Paul, en fråga; Är det något fel i siffrorna från riksdagens utredningstjänst, menar du?
    Eller menar du att Lennart redovisat siffrorna fel?

    Annars en ekande tom kommentar från dig!

  5. Arne Lövquist

    Det är ju komiskt då Anders Borg säger att vi nu måste hålla ihop landet. De har ju ökat klyftorna ända sedan 2006. De rika och välbeställda har fått stora skattesänkningar genom jobbskatteavdraget och sänkt fastighetsskatt. Dessutom har de delat upp Sverige. Vi i Norr får nästan ingenting, medan södra delen fått det mesta av satsningarna på infrastrukturen. Detta bäddar för missnöje. Det vore en katastrof för det stora flertalet om denna orättvisa politik får fortsätta. Inte försöker Moderatregeringen hålla ihop landet, nej tvärtom så splittrar de Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.