Fler besked och svar behövs

De rödgröna har presenterat sitt alternativ till budget med följdreaktionen från de borgerliga om hur dåliga de anser förslagen vara. Frågan de istället borde fokusera på är var deras eget samlade alternativ för nästa mandatperiod är.

Regeringen har lämnat tydliga besked om klyftorna, men inga besked om jobben. Reinfeldts svar är att högeralliansen inte kommer med sina besked förrän en månad före valet, fastän man kan tycka att väljarna borde väl ändå ha rätt att få besked tidigare? Det enda de borgerliga partierna har presenterat är löften om ofinansierade skattesänkningar på ytterligare 100 miljarder, att statsbidragen till välfärden ska skäras ned och att straffbeskattningen av pensionärer fortsätter.

Det skulle vara särdelens intressant och få förklarat för sig hur regeringens politik för ökade klyftor leder till fler jobb? Eller hur de menar att det blir fler jobb när man gynnar den rikaste tiondelen av befolkningen istället för breda grupper av låg- och medelinkomsttagare?  Likaså om de faktiskt skulle ge sig på att förklara hur man menar att den som är sjuk snabbare blir frisk för att han eller hon blir fattig? På motsvarande sätt skulle de då kunna passa på och förklara varför det är en bra jobbpolitik att gynna män framför kvinnor?

4 kommentarer

  1. S.Lenn Pettersson

    Alternativ till budget, säger Lennart Holmlund om de rödgrönas aktstycke. Då har man inte stora anspråk.
    Här presenteras anrättningar som smakar surt och beskt. Sen ställs det fram tomma skålar som så småningom ska fyllas med något de oeniga kockarna håller på att koka ihop. En så svårsmält meny som den här från vänsterkartellen måste man ta sig an försiktigt och ordentligt. Redan förrätterna ger en del magont och värre kan det bli. Försöksballongerna om vad som ska bjudas längre fram är illavarslande. Man behöver bara se vilket handlag och samspel som visats hittills.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Edward Riedl (2010-05-06 15:59)
    Det får du se i valet. men Edvard nog vet du att ska man ha något så måste man betala. Samhällets betalningsmedel heter skatt. Det är många länder även med sossestyre som lånat till skattesänkningar, men mest högerrregeringar. du faller börserna utan fallskärm

  3. Tommy

    Men Lennart, de flesta länder som nu håller på att falla samman är ju sossestyrda o/eller har varit det under den övervägande tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.