Sanningen om media finns inte i media

 

Media och sanningen. Det finns all anledning att ifrågasätta sanningshalten i vad som skrivs och vad som filmas och vad som sägs i Radio. Idag tänker jag bara på vad som står i Aftonbladet om hur många som befanns på teatercaféet i Umeå Folkets i går när folk ramlade i en trapp och Aftonbladet säger att omkring 1000 var på festen vilket var en ren och skär lögn även om det sägas att det uppges. De uppgifter jag fått så var det inte ens sålt alla biljetter som lokalen är godkänd för.
I alla repotage som jag hört så var det ungdomarna som hade en stor del i olyckan när de trängdes i trappen för att kunna se. Det här systemet har även funnits på idrottsarenor där folk träns för att se bättre och knuffar till varandra som det blir som i ett dominospel. Jag bara undrar varför man säger att det var tusen då det var ca 350
Fredagen under Elitloppshelgen ringde Aftonbladet upp mig och hade ett lånt samtal angående våra oppinionssiffror och om Mona Sahlin, men självklart skrev de inte ett enda dugg eftersom jag inte var kritisk mot henne. Så fungerar man och Aftonbladet som sådant har bedrivit en lång och envis kampanj mot Mona så det förundrar mig inte.
Jag köper numera sällan Aftontidningarna och det kan i framtiden bli ännu mer sällan.
Jag har i många år haft både VK och VF men numera när man har lärt sig nätet så är det också betydligt lättare att hitta information direkt i källan. Vad som händer i en kommun så är det ju bara att gå in och läsa handlingarna och vilket motiv som finns bakom besluten och det är också hur lätt som helst att finna de olika partiernas ställningstagande om de haft en annan uppfattning.
I de handlingarna finns sanningen och inget annat än sanningen.
Det bör finnas att skyldig het i alla fall att inte ljuga

2 kommentarer

  1. Jan Hägglund

    Ja, media talar inte alltid sanning.
    Men media ljuger inte alltid heller. Och när det gäller olyckan på Folkets hus så påstår du att det bara fanns 350 ungdomar i lokalerna. Hans Andersson säger att det fanns 1 220 ungdomar Folkets Hus. Varför skulle han ljuga? Sedan försöker du skylla på ungdomarna för att de trängdes – men det är inte mot ungdomarna som det har startat en juridisk förundersökning? Det som hände var tragiskt och det minsta man kan begära av dig, som Umeås ledande företrädare, är att visa lite medlidande. Inte gnälla på media när över tio ungdomar förs till sjukhus.

  2. PerOlof Johansson

    Jan Hägglund brukar jag inte alltid hålla med då vi befinner oss på olika ”sidor” men när man varit intresserad och följt med vår ”ledande företrädares” uttalanden gentemot ungdomar genom åren. Det är därför inte något underligt att Lennart H tycker att att det är ungdomarnas eller att Aftonbladet har en kampanj mot Mona och då också indirekt Lennart och det felfria partiet! Långvarigt innehav av makt är alltid förödande och inte minst för den egna personen. Det kan lätt bli så att man tror att man är oumbärlig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.