Tyvärr, tyvärr ryms inte Operan i staden mellan broarna

 

Det är tråkigt att konstatera att en ny Opera inte ryms inom området staden mellan broarna. Jag, Anders Ågren och Marie-Louise Rönnmark har fått det beskedet av de som tittat på det. Fastigheten ägs inte av kommunen och även om man skulle ta bort allt som fastighetsägaren har tänkt sig bygga på tomten så ryms det inte.
Det är inget som går att göra något åt och nu får vi välja att bygga ut och om på befintlig tomt eller se om det finns någon annan tomt som det skulle vara lämpligt att lägga Operan. Ärligt talat känns det trist men man måste ha respekt för fakta

6 kommentarer

  1. Arbetare

    Lika så bra, tycker jag. Det är för mycket Arenor, Opera, Kulturhuvudstad, Badhus, Nya vägar, Nya Stora byggnader, Björklöven! Allt handlar om vuxenfritids= fritidsverksamhet för rika, friska vuxna som borde kunna betala själv!
    Nu vill jag se; Vård, Skola, Omsorg i debatten.
    Jag vill se; Alla ska med, även sjuka, handikappde, a-lösa.
    Dvs de som inte har råd eller ork med Opera eller hockey.
    Ledsagare för handikappade har sparats bort, de får inte ha ngn fritid. Kan inte komma ut på kvällen. Dags att prioritera S-frågor!!! Eller hur?

  2. TC

    När ska ni politiker inse att placeringen av äventyrsbadet och simarenan på grusplanen vid Vasaplan är det största problemet som blockerar all utveckling av stan?
    Äventyrsbadet och simarenan bör placeras på Godsbangården där det dessutom finns plats för en separat hoppbassäng och faktiskt även gott om plats även för ett stort utomhusbad. När Björklöven om några år åter går upp i Allsvenskan så kan en ny arena placeras intill badet.
    Grusplanen är perfekt för en ny vacker Operabyggnad eller nytt Kulturhus, som kanske även kan inkludera ett modernt Stadsbibliotek värdigt en universitetsstad.

  3. TC

    Menar du verkligen att Operahuset inte får plats på den relativt stora parkeringen nere på Kajen? Exakt var, vilken fastighet, är det som ni kallar Staden mellan broarna” o som ni vill riva för att bygga något attraktivt där?

  4. David

    Gräv ned järvägsallén i en tunnel. Då får man upp hastigheten på trafiken i centrum och ny tomtmark där operan och annat kan expandera ut till järnvägen.

  5. Johan Karlsson

    Mycket bra skrivet av signaturen Arbetare. Skattepengar ska gå till välfärden och inte till att subventionera vissa gruppers fritidsintressen.

    Till rödvinskommunisten TC vill jag påpeka att kommunen inte ska slösa bort våra pengar på något av projekten h*n nämner. Fanns det ett behov för något av detta skulle någon privat aktör för länge sedan ha tagit tag i det. Se gärna dokumentären 1200 miljarder om varför vi har världens högsta skatter, trots ”högerregeringen” och ”slakten av välfärden”.

  6. Petet

    Bra! Fundera nu i samma banor när det gäller placeringen av badet. Finns det verkligen plats för allt vi vill att badet ska innehålla? Kommer vi att kunna expandera och utveckla badet på den tänkta placeringen?

    Gör rätt från början så slipper vi en ny operahusdiskussion 10 år efter att badet färdigställts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.