Miljöbilar körs inte på etanol utan bensin

 

Dagens skämt centern ett miljöparti Jag vet inte om man ska skratta eller gråta då man hör att centerpartiet säger sig vara ett miljöparti.
 
Maud har däremot rätt att det aldrig har köpts så många miljöbilar men vad fasen har det för betydelse när de inte kör på etanol. Så att det säljs miljöbilar innebär ingenting ur miljösynpunkt. Miljöbelastningen av biltrafiken ökar
 
Man köper etanolbilar och kör på bensin
 
Maud, s bror c oppositionsrådet i Örnsköldsvik är en av de argaste kritikerna mot att de kommunala energibolagen ville delta i utvecklingen av etanol. Ett värre skall än han har drivet gentemot energibolagens etanolsatsningar finns inte. Sedan Sekab dragit ner på försäljningen har kvalitén dessutom radikalt förändrats och många bilister har fått skador på sina bilar och även slutat köra på etanolen.
 
Maud har sagt att utförsäljningen av delar av vattenfall ska användas till grön energi produktion. Det finns ingen näring som bidragit så mycket till alla små vattendrags försurning som den gröna näringen dit jordbruket hör, ja inte enbart de små vattendragen har drabbats. Däremot har det blivit billigare att sprida ut handelsgödsel som orsakar försurningarna
 

5 kommentarer

  1. Tommy

    Det finns färska rapporter som visar att Etanol ger en betydligt större NEGATIV miljöpåverkan än bensin.

    Du kanske döver ditt samvete vid den lokala macken i Umeå men globalt sett är Etanolen helt förkastlig som drivmedel.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Tommy (2010-08-03 08:11)
    Jag är själv inget fan av etanol och vi slutade ju köra kommunens bussar med det drivmedlet för det var för dyrt. Vi var också emot att man skulle ha gratis parkeringar för etanolbilar och det är som du säger att de ger sämre luft i centrala Umeå och gör det svårare för oss att klara luftkvalitetsnormen

  3. Anders

    Nu är du ute och cyklar. Låt inte partipolitik idiosynkrasi överskugga ditt klara intellekt.

    – Etanolbilar tankas till övervägande del med E85 – se Energimyndighetens statistik

    – etanolbussar MINSKAR utsläppen REJÄLT jämfört med dieselbussar – de uppfyller EEV-klassning (Enhanced Environmental Standard)och släpper bara ut 1 % av de partiklar en dieselbuss släpper ut, något mindre NOx, hälften så mycket formaldehyd, och inget av de högcancerogena ämnena 1,8-dinitropyren och 3-nitrobenzanthrone.

  4. Anders

    – E85-bilar släpper ut aningen mindre NOx o partiklar än bensinbilar och hälften så mycket NOx som dieselbilar. Dessutom hälften så mycket formaldehyd och nästan ingen bensen eller andra cancerogener.

    Det viktiga i sammanhanget är dock partiklar – och där är E85-bilarna i klass med bensinarna – och helt överlägsna dieselbilarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.