3 självmål på högerns valaffischer

"Sedelpress eller ekonomiskt ansvar" basunerar högern ut på sina valaffischer. Tydligen har de glömt att man lånade pengar för att finansiera de välbeställdas skattesänkningar. Ett självmål

"Kolkraft eller ren energi" är nästa valaffisch. Högerregeringen stödde Vattenfalls köp av ett kolkraftföretag i Belgien/Nederländerna, Nuon, för i storleksordningen 80 – 90 miljarder. Ett självmål ?!

"Mer bidrag eller fler jobb ? " . I högerns Sverige så slår massarbetslösheten rekord och är nu uppe i nära tio procent. Antalet personer som har socialbidrag har ökat i de flesta kommuner. Och det s k utanförskapet har också ökat.
 
Så ser tre rejäla självmål ut på högerns valaffischer som tycks vara till för att föra väljarna bakom ljuset !
 

9 kommentarer

  1. Andreas Bjerke

    Du måste skriva dina egna blogginlägg, inte komma med dessa centralt producerade historierna! Socialdemokrat efter socialdemokrat har nu publicerat detta och långt innan du gjorde detsamma. Det är väl inte för mycket begärt att du skriver vem som har skrivit texten du publicerar när du lägger upp denna typ av inlägg?

  2. Arbetare

    Och vem tusan är denne Bjerke att tala om vad LH måste göra
    och inte göra. Det avgör LH alldeles utmärkt själv.
    Tror inte han behöver ”goda” råd från Stureplan precis.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-08-12 16:26)
    Tänk att jag skriver precis vad jag vill på min blogg det har du inte ett dugg med att göra. Du kan tala om för dina partibröder här i Umeå att man ska hålla sig till sanningen

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-08-12 16:26)
    Jag erkänner att jag hade fel du tillhör inte moderaterna och då är de inte dina partibröder, men du säger själv att du tillhör stureplanscentern och därmed står du til och med till höger om moderaterna. Tala om hur centern kunat gå med på fördyringar med 28 miljarder kronor för svenska företag då de gått med på svavelskatten

  5. Tommy

    Lättlurade alt idioter?

    Lennart, om vi ser till opionssiffrorna så anser du alltså att en majoritet av väljarna i dagsläget antingen är lättlurade alt idioter som går på allt ”dravel” som högern lägger fram.
    Har en bestämd känsla av desperation i dina inlägg som bara består av anklagelser hit o dit o mkt sällan framkommer det vad du/ni skall göra för att få sitta kvar i höst.

  6. Fingal Olsson

    Nuon är ett företag som äger totalt 11 kraftverk, varav ett av dessa är ett ”traditionellt” kolkraftverk och ett annat ett kolkraftverk baserat på modern förgasningsteknik. Övriga 8 kraftverk är naturgas- eller restgaseldade med samtidig produktion av elektricitet och värme.
    Framtida projekt baseras i hög grad på naturgaseldade verk, vindkraft, solkraft och vattenkraft.
    Att Vattenfall köpt ett kolkraftföretag a´la Ruhr-område är knappast en bild som stämmer överens med verkligheten, så vem är det som gör självmål – egentligen?

  7. Andreas Bjerke

    Du får skriva precis vad du vill på din blogg. För egen del hade jag däremot känt mig illa till mods om jag publicerat lånade texter rakt av i eget namn. Det vill säga sådant som leder till avstängning i universitetsmiljö.

    Tyvärr kan jag väldigt lite om svavelskatt. Har försökt googla i ämnet, men hittar bara inlägg signerade Lennart Holmlund. Men jag lär mig gärna mer. Var hittar jag mer information? Är det ett vallöfte från Socialdemokraterna att svavelskatten kommer att få en annan utformning vid ett regeringsskifte?

  8. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-08-13 09:04)
    jag har inte känt mig lånad ut till någonting utan står personligen för varje ord jag skriver. Lär dig svavelskatten som din miljöminister och näringsminister är ytterst asnvarig för. Det är hur lätt som helst att ta reda på detta, men bottenhavet är i Världen det enda hav som fått denna skatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.