Pensionärsskatten ska bort

 

Pensionärsskatten ska bort
 
I sitt sommartal tog Mona upp det vi redan beslutade på vår partikongress att diskrimineringen av de äldre ska bort. Att ha högre skatt för pensionärer är diskriminering inget annat.
 
Det kostar pengar nämligen 10 miljarder och ska ske under mandatperioden om ekonomin tillåter.
Moderaterna ska ju sänka skatterna för de som har det bäst ställt så ett utrymme finns för detta om det finns att sänka för höginkomsttagarna. Det är viktigare att investera i välfärd än att sänka skatter men det ska vara samma skatt för pension och lön om inkomsterna är lika stor
 
Moderaterna sänker alltid skatterna mest för de som har det bäst och det har Reinfeldt sagt gäller inför nästa mandatperiod och att de ska ha skillnad mellan de som jobbar och de som har pension
 
Vår satsning på lägre skatt för pensionärerna kostar 10 miljarder och tidigare finns ett budgetförslag om ytterligare 7,5 miljard till pensionärerna. Det kommer andra saker också som inte räknats med men som gynnar pensionärer och det är ett investeringsbidrag till byggande av lägenheter upp till 70 kvm och det gör 21000 i lägre hyra i nyproduktion.
 
Det finns stora behov att bygga Sverige för framtiden och skattesänkningar innebär att det blir mindre pengar till välfärden och grunden att det är behoven som ska styra vilka insatser man får från samhället håller högerregeringen på at t ta bort

2 kommentarer

  1. dave

    Ni är inte mycket bättre som ska sänka skatten mest för de pensionärer som har det bäst!

    Om det nu är så att pensionärer och arbetare skall beskattas lika så bör ju alla typer av pensionärsrabatter försvinna från vårt samhälle. Men visst, pensionärer får ut mycket mindre pengar än oss som arbetar.

    Pensionärerna bör tänka på att socialdemokraterna ”lånade” 258 MILJARDER!! från AP-fonderna för att klara statsbudgeten. När har ni tänkt betala tillbaka de pengarna?

  2. Mona

    Lennart, vad jag har noterat är att våra politiker inklusive ”DU” får stå oemotsagda när ni hävdar att pensionärer betalar mer skatt än löntagare, detta påstående är naturligtvis helt befängt och dessutom falskt.
    En löntagare beskattas långt hårdare än en pensionär tack vare arbetsgivaravgiften som i alla hänseenden är en skatt.

    Men jag förstår att DU vill se till att sänka skatten då pensionen närmar sig för dig. DU har alltid sett till att sko dig på andras bekostnad.

    Dessutom verkar DU ha glömt att under ert styrande har vi äldre alltid fått det sämre.

    Mona 67

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.