I Reinfeldt,s Sverige styr inte regeringen utan myndigheterna enligt Fredrik

Statsministern deltog under kvällen i SvT:s partiledarutfrågning. I denna kommenterades, bland annat, sjukförsäkringen, pensionärsskatten och förhållandet till Sverigedemokraterna.

Statsministern konfronterades med fallet Jörg Teichert, överläkare i Dalarna, som uppmanats att lämna sitt jobb som deltidsarbetande överläkare – för att i stället ta ett heltidsjobb på Samhall. Statsministern skyllde denna hantering på Försäkringskassan – trots att de följt regeringens riktlinjer till punkt och pricka:

– Så är det. Reformer bärs av myndigheter.

Statsministern lämnade vidare beskedet att pensionärsskatten – skatteklyftan mellan lön och pension – ska ligga fast under hela nästa mandatperiod.

Slutligen deklarerade statsministern klart och tydligt att hans uppfattning är att den allians som efter valet är störst ska regera Sverige – även om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Därmed skulle Sverigedemokraterna bli en verklig maktfaktor i svensk politik.

Statsministern avstod därmed från att lämna samma tydliga besked som Mona Sahlin: ”Aldrig någon gång, aldrig någonstans, aldrig någonsin tänker jag leda en regering som samarbetar med, eller gör sig aktivt eller passivt beroende av

Den som tror vi gett upp tror alldeles fel. I går blev Reinfeldt pressad om den sjukförsäkring han är ansvarig för och han skulle ha mött den kvinna jag träffade i går som sett vilket helvete de nya reglerna som arbetsfömedlingen jobbar efter

8 kommentarer

  1. Kristin

    OjOj, Lennart, ni fick till det bra genom att plantera in läkaren som är med i er valkampanj.

    Men åter till verkligheten, nu brukar ju prata om låginkomsttagarna även om ni inte har verklighets förankring alls själva. Nu är det ju så att 1, ärendet är inte avgjort. 2, han har en lön på 65 000 sek så han lär klara sig på 75% om det nu skulle bli så. 3, Hur var det när ni hade makten? Lennart vakna NU!

  2. Anders Ekberg

    Det är beklagligt att Samhall används i valrörelsen och i mediernas rapportering som ett exempel på jobb med lägsta tänkbara status. Det bidrar till de fördomar som finns om Samhall och våra medarbetare. Att Försäkringskassan kan hänvisa någon till Samhall är en missuppfattning. Den som är aktuell för arbete på Samhall blir anvisad från Arbetsförmedlingen efter en ordentlig prövning. Det är alltså Arbetsförmedlingen och ingen annan som avgör vem som blir erbjuden jobb på Samhall. Samhall utvecklar personer med funktionsnedsättning genom arbete.

    Anders Ekberg
    Pressekreterare
    Samhall AB

  3. Mr Cool

    Jo, Samhall fyller en viktig funktion inte minst därför att skatter och skyhöga lönekostnader som inte konkurrerande länder har gör att arbetsgivarna är tvunga att göra en hänsynlös utsortering av högpresterande. En anställning är en initialinvestering på sisådär 250000kr som inte får gå fel. Ofta sjukskrivna, folk med hälsodefekter, småbarnsföräldrar, alkoholproblem etc. sorteras skoningslöst bort vilket är ett resultat av högt löneläge och höga skatter. Sossarna vill med sin politik göra det ännu svårare för dessa medelst högre skatter och tillika kostnader. Gå inte på deras välfärdsbluff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.