Rött eller blått?

REGERINGEN HAR FÖRT Sverige från 70 miljarder i överskott till 30 miljarder i underskott. Vi Socialdemokrater vill ta ansvar för Sverige.

Det ska vara överskott i de offentliga finanserna. För moderaterna och regeringen går skattesäkningar före till varje pris. Mest för dem som tjänar mest. Vi anser att välfärd ska gå före ytterligare skattesänkningar.

Nedan är en bild på rosor som nu har delats ut till väljare och fler ska det bli.

 

5 kommentarer

  1. dave

    Ni kommer sänka skatt mest för de rikaste pensionärerna, ni kommer sänka skatten mer än vad Alliansen ska göra. Om välfärd ska gå före ytterligare skattesänkningar så ska ni stå för det och inte sänka några skatter!

  2. Mr Cool

    Under 2004 fick var tredje svensk en del av sin försörjning via olika ersättningar och bidrag. Totalt sett vart femte hushåll var beroende av bidrag 2004. Det innebär att så många hushåll hade en inkomst som låg under socialbidragsnormen. Av dem fick 80 procent socialbidrag, 252.000 barn levde i en familj som antingen hade socialbidrag eller låg inkomststandard, enligt SCB. 20 procent av alla ensamstående kvinnor med barn levde med socialbidrag.” Statsbudget visade underskott på 50.5 miljarder kronor, allt detta under brinnande högkonjunktur. S-regeringen körde Sverige till den fattigdomen.

  3. Lena Strömberg

    Dave!
    Den lilla del rika pensionärer väger lätt mot de som faktiskt har det knapert. Snittpensionen ligger på mellan 11.000 och 12.500/mån före skatt!
    Tro inte allt statsministern säger!!!

  4. Mr Cool

    Lena Strömberg, fundera över vilket politiskt system dessa pensionärer i huvudsak sorterade under då de tjänade in sin pension så inser du kanske håligheten i ditt resonemang. Eller är det så att alla pensionärer helt plötsligt blivit ”fattiga” de senaste fyra åren?

    Men det är bra att du försvarar Lennart för det behöver han efter alla märkliga påståenden. Men pengar att spendera verkar han ha i alla fall (andras).

  5. Lennart Holmlund

    Svar till Lena Strömberg (2010-09-09 17:46)
    Du har ju helt rätt, pensionärerna, många av dem ligger på inkomster starx över 50% mot vad de hade i lön, dessutom har de oftare mediciner och andra kostnader som man inte har när man jobbar. rikedom kan ju var en bostad som de inte kan sälja då hyrorna i de nya husen kanske är 4 gånger så höga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.