Mer skattesänkningar eller välfärd?

MODERATERNAS skattesänkningar har gett Reinfeldt mer än 125 000 kronor per år. Samtidigt har det sparats på svårt sjuka, arbetslösa och pensionärer. Dessutom har 25 000 jobb försvunnit i skolan, vården och omsorgen under mandatperioden.

Vi Socialdemokrater vill göra det möjligt för fler att leva rikare liv – genom fler utbildade lärare i skolan, mindre barngrupper i förskolan och nolltolerans mot ungdomsarbetslöshet. Skattesänkningarna har ett alldeles för högt pris.

Skiljelinjen står mellan fortsatta skattesänkningar för dem som tjänar mest eller fler jobb och en välfärd som håller hög kvalitet och är öppen för alla. Oavsett hur tjock plånbok du har. Ta ställning och gå och rösta.
 
 

 

5 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Alliansen har gett mig 42 000 kr sedan de tillträdde makten. Jag är glad. Hur mycket har DU fått mera med jobbslkatteavdraget? å HUR mycket har du gett till sämre bemedlade av dessa ”blodspengar” som du ofrivilligt fått i lönekuvertet?

  2. RWR

    Problemet Lennart är att en röst på Oppositionen är en röst på en stagnerande ekonomi!

    En röst på Alliansen är en röst på en växande ekonomi där ingen motsättning finns mellan sänkta skatter(fler jobb) och bättre välfärd.

    Du har bara en sak att erbjuda samma som den period som varit, va hände? Inget!

  3. RWR

    Lennart, du glömde att berätta att alliansen jämte skattesänkningar drar in mer skatt än tidigare!

    Voila, arbetslinjen fungerar! Hela ditt resonemang föll visst ihop som ett korthus. Jobbigt va?

  4. Mr Cool

    Lennart, du har upprepat detta till leda och jag tror inte någon går dina predikningar om att mindre pengar i plånboken för den enskilde gör att man får det bättre. De enda som får det ekonmiskt bättre med sossepolitik är de som INTE arbetar eller någon korrumperad militärjunta med skäggiga kommunister i kamoflageuniform i Latinamerika.

    ”Alla skall med” skanderade ni i sista valet och då undrar jag varför då alla inte fick vara det under årtionden av sossestyre. Varför fixade ni inte det perfekta samhället då högkonjunktur rådde? Svar, därför att ni saknar FÖRMÅGA att sköta en ekonomi.

  5. Lennart Holmlund

    Svar till Maria Skiddi (2010-09-15 18:41)
    Du ahr verkligt låg nivå på hela din blogg och visst är du så nära högerextreminismen man kan tala om. jag undrar egettligen om du följer VK,s regler för blogande men det är en sak för VK. Däremot har jag fått skattesänkningar som jag inte behövt och som det varit bättre att de gått il de som kastas ut ur sjukförsäkringen. Du har nog fått ut mer av samhället än du betalat i skatt och du kommer säkert att tillhöra de som kostar mycket då du blir gammal och då kommuner du att storgnälla på att du inte får den vård och omsorg som du vill ha men som du inte betalt för, så rådet är spara pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.