Moderata utförsäkringen

I VALETS SLUTSKEDE kom det upp flera fall om hur brutal den nya sjukförsäkringen har blivit. Rapporter har gått att läsa i tidningarna om hur förändringarna nästan tagit livet av folk.

Samtidigt är det många människor som har röstat på att de tycker att dessa förändringar är bra då de röstat på moderaterna. Resultatet blir ett hårdare land. Annika Holmqvist blev omdebatterad i valets slutskede då hon nekades sjukersättning. Nu begär dottern och familjen omprövning av försäkringskassan och de har lovats juristhjälp.

Överdirektören på kassan sa i fredags förra veckan, två dagar före valet, att man skulle hitta en lösning men dagen efter valet fick Annicka beskedet att försäkringskassan nekade henne sjukersättning och att det gamla beslutet om indragning stod fast.

Det framstår som märkligt och som att överdirektören var trädd på ett snöre för att försöka lugna ner läget. Men nu har svenska folket val en regering som vill ha kvar ett havererat system för att ha råd med sina skattesänkningar, såsom den ansvarige moderate ministern uttryckte det hela. Och folkets vilja måste respekteras, även om jag beklagar att en sådan inhuman politik får dominera på socialförsäkringsområdet, och där sjuka och arbetslösa hamnar i kläm.

4 kommentarer

  1. Tommy

    Nu vet vi ju alla att uppgifterna i media ang utförsäkrade Annica inte stämde speciellt bra utan detta fall passade av ngn outgrundlig anledning mkt bra att lyfta fram i valdebatten.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Tommy (2010-09-23 16:25)
    Där ahr du nog fel för att vara helt ärlig. Man kunde faktiskt tro att överdirektören gick på ministerstyre dagarna före valet men det går ju aldrig att bevisa

  3. Tommy

    Lennart!

    I detta fall har jag ej fel, hela sanningen kom ej fram pga av tystnadsplikt från FK o hade de kunna tala så hade garanterat skriverierna varit lite dämpade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.