Överskottet i kommunerna tillfälligt, regeringen som diskriminerar

 

Överskott i kommunerna
Det blir ett gott år för kommunerna med stora överskott 2010. Överskottet i skatteintäkter blir på 21 miljarder och beror till största delen på de extrapengar som regeringen tillförde och som försvinner vid det här årets slut.
 
Kommunernas fackliga organisation har sin sina prognoser en ganska dyster framtid för 11 främst men även åren framöver då de inte ser några ökade skatteintäkter i stort och menar att det blir problem i kommunerna.
 
 Med en sådan ryckighet är det svårt för kommunerna att planera och man kan inte förbruka engångspengar som det är genom att höja ramarna till verksamheter medan man kan städa lite i bordet eller ha något särskilt projekt som på sikt minskar kommunernas kostnad.
 
Så ser verkligheten utan men det är svårt att förklara för medborgare men även för oss inom politiken. Vi i Umeå har lagt ut de pengar vi visste vi skulle få 2011 och framöver och inte intecknat överskottet. Jag befarar att det kan bli svårt att klara 2011 och det vi sa var att det inte finns något utrymme för skattesänkningar men vi fick en redovisning i tisdags är vi ser positiva effekter på den samordnande förvaltningsorganisationen
 

Min tidigare blogg om att regeringen diskriminerar kan du läsa här

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.