Ett Umeå i förändring

Det finns en hel del att göra tills vi blir kulturhuvudstad 2014. Dels de anläggningar eller de verksamheter som hör ihop med själva kulturarrangemanget, vilket förhoppningsvis kommer att gå ordentligt framåt när vi får Kulturhuvudstadsutskottet på plats.

Staden mellan broarna har påbörjats med ett planprogram så den delen går framåt men nog finns det alltid en risk att bakåtsträvarna i alla sammanhang försöket stjälpa så mycket som de bara kan. Om det blir överklagningar får vi väl be regeringen att de handlägger ärendena snabbt.
 
Det finns många som flyttat till Umeå och anser sig veta hur staden ska se ut, samt att de förändringar som är gjorda de senaste 50 åren är grunden.
 
De byggnationer som krävs för att vi ska få hit besökare, som t.ex. de planerade hotellen, och som skapar ett mervärde är viktigt att de kommer tillstånd. Rådhustorget ska också genomgå en ordentlig upprustning och för det finns det pengar avsatta. Det viktigaste att finna bra lösningar på själva utformningen. Efter att handeln upphör på dagarna finns det väl en hel del att önska och det finns arkitekter som tycker att torget är för stor och gjort för att passa in i en miljonstad. Min förhoppning är att torget kan utformas så att det blir en bra mötesplats sommar som vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.